Bicskén lassan harminc éve működik menekülttábor, aztán mégsem került ki Bicske City tájékára egyetlen menekülteknek szóló magyar nyelvű óriásplakát sem közpénzen.  

Pedig ott a Szél utcán, ahol a táborlakók megszokott ösvényükön bejárnak a városba és a vasútállomásokra, plakáthely az van a hajdani Kisipari Termelő Szövetkezet végében, szóval éppen ott nincs egy darab menekülteknek szóló agitprop poszter, ahol a rendszerváltozáskor az erdélyi tömeggyilkosságok idején létrejött Magyarország első menekülttábora.  Akkor még nem a Csabdi úton működött, hanem az Akácfa utcában.   

Mi következik abból a szigorú tényből, hogy éppen abban a városban nincs hivatalosan menekülteknek szóló felszólító módú plakát, ahol az első tábor működni kezdett (egy csomó embernek munkát adva?)

Az következik, azt ismerik el a szervezők, hogy ezek a ragyák valóban nem a menekülteknek szólnak, hiszen abban a városban, ahol lassan 30 éve működik menekülteket befogadó állomás, oda aztán véletlenül sem került egy se. 

 Következtetés: üres beszéd, teátrális villogás, higgye aki akarja.

A dolognak két megoldása lehet. Elsőrendűen tudomást kell venni arról, hogy a civilizáció története a népvándorlás története. Az első lehetetlen megoldás, mert ehhez a Megváltó kell: meg kell szüntetni a világban minden diktatúrát, erőszakot, üldöztetést, éhínséget, szegénységet, elmaradottságot, ami a migrációt hajtja.    

A második gyakorlati és offenzív részmegoldás már elkezdődött Brüsszel kezdeményezésére: katonai erővel kell meggyengíteni azokat az embercsempész bűnbandákat, akik például a Földközi-tengeren vagyonokért áramoltatják a menekülteket Európa felé. Ez az elhárító központ, parancsnokság Rómában fog működni.

Ez az egész plakátolós gyűlöletkampány itt minálunk csupán pitiáner szavazatgyűjtés. Dettó ugyanaz, mint amikor az MSZP kezdett el huszonötmillió románozni, amiért aztán Bencsik János úgy kért bocsánatot a székelyektől, hogy Tatabányáról elgyalogolt Csíksomlyóra.

Ezért senki,  senkitől nem fog bocsánatot kérni sehogy.  Nem is igényli senki. De talán a lényeggel kellene foglalkoznia a választottaknak ebben az egyre mélyebbre süllyedő világban....

 

ia    

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása