A privatkopo.hu online médiatartalom-szolgáltató 2015. június 25-én az „Afrikai menekült akart késelni a bicskei Tescóban” címen megjelent írásában a rendőrség megkérdezése nélkül, valótlanul azt állította, hogy „Az afrikai menekült - a közelben található menekülttábor lakója - erre a ruházatából előrántott egy kb. 20 centiméter pengéjű kést, amivel hadonászni kezdett, szúró mozdulatokat tett a vele szemben fellépni kívánó biztonsági emberek irányába…. ”.

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy a külföldi férfi senkivel szemben nem lépett fel támadólag, zavart viselkedése miatt vele szemben a rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak. Ezeket a tényeket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság külön kérés nélkül közölte a privátkopo.hu szerkesztőségével 2015. június 25-én 12 óra 8 perckor.

A médiatartalom-szolgáltató órákkal később frissítette a hírét, amelyben a rendőrség tájékoztatását torzítva, valótlanul, hangulatkeltő módon közölte.

A privatkopo.hu médiatartalom-szolgáltató a történtekkel kapcsolatban egyetlen alkalommal sem kérdezte meg a rendőrséget. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is áll azon médiumok rendelkezésére, akik a valóságnak megfelelően kívánják tájékoztatni a közvéleményt.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása