Az Anya az élet kezdete, vasárnap otthon a helyünk mellettük - amíg mehetünk - hiszen otthonunk marad az Ő otthonuk, az ő hangjuk, mondataik, főztjük, mosolyuk, dolgaik. Ők a mi legendáink nagyanyáinkkal együtt.  

orgona.jpg

Költői módon hétévente, ahogy most idén, egy napra esik a MUNKA ÜNNEPE Május 1. és május első vasárnapja, az ANYÁK NAPJA .

Az Anyák nem szívlapáttal dolgoztak három műszakban a lejtős aknában a termelés frontján, de folyamatos műszakban akár munkahely mellett a vállukon, a hátukon viszik a családot, a gyerekeket, makkegészségeset és beteget egyaránt, elől a virágoskertet, hátul a veteményt. Szerencsés esetben jó párjuk van ebben - szerencsétlen esetben nincs jó párjuk, egyedül vannak.  Anyák néha azt szokták mondani a férfinak pikírt elismerésül, ha a teremtés koronája felmos, vasal, főz és kitakarít: "Hős vagy!"

Pedig hát ők az Anyák a főállású hősök.    

Az Anyák és a munka nagyon szorosan összetartozó fogalmak, akkor is, ha ez egyenesen ritkán mondódik ki. 

Éljen május elseje, az idei Anyák Napja! 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása