Azt írja a Bicskei Újság 2. oldalán az Európai Unió által támogatott bicskei projektekről írott - tartalmas, örvendetes - összefoglalójában, hogy Bicskén a vasútállomás, Móricz Zs. u. - Kiskútéri árok és Kazinczi utca által határolt területen lesz többek között vízelvezető árok.

Természetesen nem Kazinczy utcát akartak ott írni, hanem Zrínyi utcát!  De kevés a vezetésben a bicskei. Mert ha a vasútállomás utcai frontja és a Móricz Zsigmond utca vonala a képzeletbeli háromszög alapvonala, akkor a Kiskútéri árok medre az A oldal és a Zrínyi a B.  

 

A vízelvezetés, a majdani övárok blogunk régi tanácsa. Alap. A kerékpárútnak, aminek gondolatával a Csabdin élő Veszelovszki Zsolt jelentkezett először és legrégebben, de nevét sajnos sehol nem látni - ő különben nem is igényli -, nagyon örül minden szülőföldjét szerető bringással együtt - annak külön, hogyha Tarjánt elérjük, akkor csatlakozunk ahhoz az úthoz, ami jobbra kis ívben  kanyarodva felvisz minket a Dunáig - kerékpárúton.

Kazinczy Ferenc (Érsemjén, 1759. október 27. – Széphalom, 1831. augusztus 23.) nyelvújító, akinek széphalmi mauzóleuma előtt bicskei és járásbeli vándortáboros úttörők, akiket a pomogácsok folyton támadtak, de mindig visszavertük őket - tisztelegtünk a magunk egyszerű módján a zempléni nagy túra heteiben - szóval nem értjük, hogyan nincs A MAGYAR NYELVÚJÍTÁS VEZÉRALAKJÁRÓL  Bicskén legalább egy kis közöcske elnevezve.

Ezt is a Bicskei Újságnak köszönhetjük, már hogy eszünkbe jut hiányolni...      

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása