Olvasói hírünk, miszerint csak átutalással lehet gépjármű adózni, felháborító. Az önkormányzat van értünk, nem mi vagyunk értük. Ha már adót vetnek ki ránk, természetes jogérzékünk azt súgja, hogy a befizetés minden módját el kell fogadni! Ha valamelyiket - például az utalást - preferáltatni szeretné, adjon rá kedvezményt. De ne egyedül azt fogadja el ezzel is még inkább visszavetve az adózási kedvet.   

Mert nagy bajban lesz az, akinek nincs folyószámlája, mert akkor nincs honnan utalni.
ÉS bizony sok ilyen ember létezik még, MERT nem csak olyanok élnek itt az ERŐSÖDŐ Bicskén, akinek azért kell a folyószámla, hogy elférjen valahol a számolatlan pénz.
Engem felháborít.
Bár a bank nem feltétlenül számít fel díjat az utalásra, de a tranzakciós illeték biztosan terheli, szemben a csekkel. Csak utóbbi az önkormányzat kiadásait növeli.
Érdemes egy pillantást vetni az önkormányzat készpénzkímélő rendeletére. Saját autó használatára az önkormányzat fizethet készpénzben. Kiküldetési díjat is fizethet készpénzben, amikor pl. a képviselő szolgálati útra megy. Ott aztán nincs kímélve a készpénz.   

Gyakorlatilag mindent lehet készpénzzel fizetni, de ezt nem teheti meg a választó(polgár).

Vicc.    

Ha csak elfelejtettek sárga csekket rendelni, mondják meg.  A Nemzeti Adóhivatal lehetővé teszi az online adózást, de nem törli el a hagyományost! A várost fenntartó helyi adózókkal kapcsolatban ezt az irányt kell Bicskén is képviselni. Lehessen adózni így is, úgy is.  Az adózó pedig döntsön saját körülményei, belátása alapján. 

Ezt tényleg nekem kell leírnom? 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása