A bicskei CBA szombaton lesz nyitva utoljára - Kedvezményes végkiárusítás. 

Kevesen tudják, hogy a bicskei CBA üzlethelyiségeit jelentő épület nem a CBA tulajdona. Id. Bederna Vilmos, aki az S.Bedi Kft. tulajdonosa nem tudott megegyezni az épület új tulajdonosával és mint fogalmazott: a biztos utakat szereti, a lápos-mocsaras-ingoványos részeket kerüli, mert alapvető, hogy munkatársai érdekeire felelősségteljesen kell tekintenie cégvezetőként.

A bicskei CBA 2008-ban nyitott meg vagy negyven munkatárssal, van olyan alapító dolgozó, aki akkor kezdett és azóta is ott van. Ott volt bepakoláskor és itt van a kipakoláskor.  Bicskén ezzel számos munkahely megszűnik, de Bederna Vilmos elmondta a Bicskei Szónak, hogy munkatársait semmiképpen nem kívánja magukra hagyni és akik megmaradtak a cégnél az utolsó, mentálisan is legnehezebb időszakban, számukra Csákváron vagy Budán (Fehérvári út) ajánlj fel munkalehetőséget. Ezt a dolgozók el is fogadták. 

(Amit sajnálni fogok a bejárattól befelé haladva: először is, hogy mindenkivel jó ismerősként köszöntöttük egymást, talán mert a húgom is dolgozott itt, bundás kenyér és sült debreceni, esetleg sült hurka a hentes pultban, de legalábbis az illata ingyé', a csütörtöki marhahús érkeztetés, amivel nem éltem elégszer, a delikát pultban a sajtpult tartalmának szépsége,   presszókávé minden nélkül (avagy szűzkávé) plusz a királyi olvasóterem, mert a Magyar Narancs, az Élet és Irodalom, a 168 Óra valamint a HVG - szívre tett kézzel, hogy esküszöm, hogy visszateszem - ott azért át-át lett pörgetve, itt láttam meg Frész Feri interjúját, aki osztálytársam volt a Vajdában,  és beszélgetések majdnem azzal a közeggel, akik régen reggelente a Bóza Presszóban kezdtek kávékavarással. Véletlen összefutások, mert aki odajön, ráér egy szóra. Odabenn a piacian áttekinthető zöldséges, ahol nem nekem kellet mérlegelni, hanem ezt a pénztárban elvégezték. A CBA kefir.Ez szinte mindig.  Szintén mindig a CBA camambert 200 Ft-ért (bármikor, bármihez), de az a bocskoros piros paprikával vagy a Jókai utcából hozott mézzel is meglehetős acsai kenyérrel,  továbbá CBA müzliszeletek 30 forintért, főleg az áfonyás, a magos pult, ahogy itt tanítottak: húzd a kezedre a zacskót, úgy markolj bele - a legtisztább ügy - már ha nem akarsz mindenáron kanalazni. Hát nem. )
Úgy tudom, vannak érdeklődők, nézegetve van a hely. Bederna Vilmos, akit eléggé megviselt minden más munkatárssal együtt a hónapok óta tartó huzavona feszültsége - nyugodtan azt mondja:
"Majd jön helyettünk jobb".
Végezetül: a Spar ideiglenesen, három havi bezárásáról is hírt adtunk már, akkoriban azt írtuk le, hogy májustól augusztusig zárva lesznek a felújítás és a bővítés miatt. Mivel nem zártak be hivatalos közleményük ellenére, hetekkel ezelőtt ismét tájékoztatást kértünk, ígértek is választ, de még nem érkezett meg, pedig a napokban is megkérdeztük. Bizonyára alakulóban vannak még a dolgok, de minden valószínűség szerint a Spar nem fog bezárni a tervezett három hónapra egyéb okok miatt sem és azért sem, mert a CBA végleges bezárásának napjaiban végképp nem érdeke sem nekik, sem a vevőknek, hiszen Bicske központjában a nagyok közül jövő héttől kettő helyett csak egy élelmiszer dominanciájú üzlet marad.

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása