Bicske büszkesége, a 60 éves Tálas Zoltán nem mindennapi sportoló. 20 évnyi informatikai munka mellett két felnőtt gyermek édesapja, aki a közelmúltban élete első Európa-bajnokságán ezüstérmet szerzett asztaliteniszben. De a történet ennél sokkal mélyebb.

453218715_1160400351895650_8934505741270587342_n.jpg

 

2007-ben Zoltán veséi felmondták a szolgálatot. Négy hosszú éven át dialízisre járt, mígnem 2011 augusztusában megérkezett a számára várt legnagyobb csoda: a veseátültetés. Ez a második esély nem csak az egészségét, de az életkedvét is visszahozta.

Azóta Zoltán bepótolja az elmaradt utazásokat, és minden percet kiélvez a családjával. Az aktív sportolás ugyan kicsit későn kezdődött számára, de amióta Milos Imre edzővel dolgozik, egyetlen edzést sem mulasztott el.

Ez a kitartás most meghozta gyümölcsét.

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságának egyéni asztalitenisz versenyei során Zoltán ezüstérmes lett, ezzel bebizonyítva, hogy az életkor és a betegség sem szabhat határt az álmoknak.

 

"Ez az érem nem csak az enyém" - mondta Zoltán a díjátadó után. "A családomé, az edzőmé és mindazoké, akik hittek bennem. Ez az érem a bizonyíték arra, hogy sosem szabad feladni."

Zoltán története inspiráció mindannyiunk számára. Egy történet a kitartásról, a második esélyekről és arról, hogy sosem késő új célokat kitűzni és az álmainkat megvalósítani.

 

Feszt Tímea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása