Utolsó kommentek:

Bicske hozza, amit az országos átlag. Negativ értelemben..
Pl. fogászat 3-4 hét, szemészet 4 hónap, bőrgyógy. 3.5 hónap. Ezek személyes tapasztalatok.
Okmányiroda.. Hagyjuk. Irány Tatabánya..
Szivügyünk Bicske. Jah. Mosolyognék ezen, de nem könnyű, miközben pl. a Bocskain, majd a Bethlen utcán zötykölődünk tova.

Bejegyzés: Az endokrinológiai szakrendelésről
Tavaly nálunk (Endresz) szépen takarították, idén még semmi. Gondolom most megint meg vannak 5 évre választva, szarnak a hülyékre.

Bejegyzés: Dózsa György utca
És persze a szerzőnek természetesen ki kell fizetniük. Ne hagyja magát!

Bejegyzés: Ír az olvasó és kérdez
A Bicske táblától kicsit kijjebb a befelé vezető sávban akkora kátyú van, hogy egy autó is majdnem elfér benne. Az illetékeseknek intézkedni kellene, mielőtt megszavazzák a saját év végi jutalmukat! Mert valahogy arra mindig jut forrás is meg idő is. Plusz a hidat már át kellett volna adni. Ennyi idő alatt egy duna híd is kb. elkészíthető, nem egy patakon átívelő mini híd.

Bejegyzés: Ír az olvasó és kérdez
Legalább már van valami kommunikáció. Még nem tökéletes, de legalább már valami.

Bejegyzés: Közel 100 tonna zöldhulladékot gyűjtöttek össze ma, holnap is ezen dolgoznak
"A zöld zsákolás egy fél siker,"
Az lenne, ha elvinnék, de most is itt állnak az utcán a kitett bálák, zsákok.

Bejegyzés: "Rászóltam ma a Kisállomáson két pont-agyúra, mert szemeteltek..."
Jövő márciusig? Minő optimizmus..
Ennyi erővel krumplit is ültethettek volna oda.

Bejegyzés: "Választási aszfaltozás, ránézésre jövő márciusig jó lesz" - Ír az olvasó
érdemes a bruttó számot figyelembe venni, mert az a teljes költség, vagyis majd 15,5 milliárd.
Korábban 5 milliárd volt a becslés, szintén egy korm. határozatban. ilyen gyorsan romlik a forint értéke? :) :) :)
nem ismerem a másik városba, a Kecskemétre tervezett állomást, nyilván nem az 1. fővonal menti állomás, de megyei jogú város, és mégis majdnem a fele jut oda.
és ma pontosan tudható, hogy a becsült költségből egyetlen állami/önkormányzati beruházás sem jött ki mostanában.

mindenki vonja le a saját következtetéseit.

de mindenképpen fogadjuk pozitívan, hogy ennyi pénzt itt költenek el.

Bejegyzés: Kormányhatározat komoly fejlesztésről, amiben részben EU-s támogatás révén Bicske is érintett
@Mental Militia: nagyszerű. ide nem szeretnék nevet-címet-telefont írni. légyszíves írj gmail-re vagy a face-n nekem és válaszomban megy minden személyes adat
izingantal@gmail.com

Bejegyzés: Fogjunk össze mindannyian a nagyon nehéz helyzetben is helytálló bicskei családért!
@Mental Militia: ilyen mindig lenne a település különböző pontjain, mindegy milyen kultúra alapján. de ott, ahol legnehezebb a helyzet ebben a tekintetben, ott is el lehetne érni valamit, ha többször annyi időbe is kerül.. minél később kezdik el, annál rosszabb. azt nem értem, hogy hogy ezt miért nem ismerik fel maguktól az önkormányzat választott vezetői és miért nem tesznek lépések? Közben illusztrációnak itt van mellettünk egy hatalmas szemétdomb a Csákvári úton, miközben megy a választási öntömjénezés...

Bejegyzés: Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó
Talán közös nevező lehet, h nem jó a jelen állapot. Szándékosan nem irok idillt.. :-)
Az lenne a legjobb, ahogyan irod, ha adnának "edényeket" a célnak megfelelően. Csak, ugye, valószinűsithetően akkor is lennének "egyesek", "lakosság egy része", akik tennének az egészre (eltérő kultúra), tehát szabálykövetősre kellene büntetni ezt a szubkultúrát, amig el nem jutnak addig, h egy bolygónk van.
Persze, ehhez előbb az önkormányzatnak kellene felérni ebbe a magasságba..

Bejegyzés: Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó
Az óbarki körforgalomban az a durva, hogy 3 sávos az út, ami szélesebb, mint ami a Bicskei körforgalom átmérője. Nem kellene semmi komoly átalakítás, csak festék, meg pár köbméter föld középre. Mégsem sikerül megcsinálni.

Bejegyzés: Bicske feliratot szeretnének például a körforgalomba
@Mental Militia: kezdjük talán a végén. a szelektív szigeteket azért szüntették meg, mert nem rendeletésszerűen használta őket a lakosság egy része. úgy körbe volt dobálva és szét volt túrva oda nem való cuccal, hogy talán még elpusztult állat is került bele. ezért szüntették meg, jó okuk volt rá. a "szigetek" közelében élők fel voltak háborodva, hogy környezetükből hulladéklerakó lett. volt olyan barát, aki ki sem vitte már ilyen szigetre a magáét, mert nem látta értelmét. Amúgy nem olykor viszik el a műanyagot, a zöldet és a papírt, hanem rendszeresen. Fennakadások, késések előfordulnak. A végcél semmiképpen nem a szelektív sziget, mert megint illegális lerakó lesz a környékével együtt. Az lenne az igazi, ha az önkormányzat és cége különböző színű edényeket biztosítani a háztartási, kerti, műanyag, papír-hulladékra, mint az számos magyar településen megtörtént. Ott teljesen a mindennapokhoz tartozik a szelektív gyűjtés és nem zacskókkal, zsákokkal és kötegekkel pakoltatják tele minden héten a járdaszéleket úgy, hogy az önkormányzattól még minket akarnak új edények vételére kényszeríteni. Sajnálatos, hogy a veszélyes hulladék gyűjtése nem úgy történik, mint korábban, amikor Bicskén erre engedéllyel rendelkező cég dolgozott. Járták az utcákat. Az emberek beleszoktak, beletanultak. A Zöld Bicske nem rendelkezik engedéllyel. Egy erre szerződött cég a piactéren gyűjt. Ez visszaesés - éppen a legdurvább hulladékkal kapcsolatban. Bár voltam olyan piactéri leadáson, amikor szemmel láthatóan sokan éltek a lehetőséggel így is.

Bejegyzés: Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó
Bizonyos okból alul informált lehetek, ugyanis házhoz menő szelektivről nem tudok. Vagy nem egyre gondolunk. Az, h olykor csütörtökönként elviszik a plasztikot bezsákolva, meg még néhábban a zöldet, messze nem lehet a végcél.
Amig volt néhány szelektiv sziget, oda hordtuk a szemetet, ennek megszűntével maradt a kuka.

Bejegyzés: Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó
Gratulálok Vitya!

Patrik nagyon szépen teljesített!Eredményei látszik,hogy jó kezekben van!További sikeres versenyzést kívánok!

Bejegyzés: A nagy ÖTös