Az elnök elmondta, hogy szerdán az egyesület kilenc tűzoltója vonult ki az M1-es autópályán történt súlyos autóbalesethez, amelyben ketten meghaltak és ketten súlyosan megsérültek. Később derült ki, hogy az egyik sérült hepatitis B vírussal volt fertőzött.

"Ezután arról tájékoztattak minket az ÁNTSZ járványügyi osztályán, hogy kivizsgálnak minket, majd kapunk egy gamma-globulin nevű immunerősítő gyógyszert, de mára kiderült, hogy semmi sem jár nekünk, mert nem valószínű, hogy a tűzoltók megfertőződtek, amit azzal indokoltak, hogy a vírus csak testnedvcserével terjed. A baleset helyszínén azonban minden csupa vér volt" - tette hozzá.

A gyógyszerész úgy tájékoztatta Varga Ferencet, hogy gamma-globulint egyébként sem gyártanak, de ajánl helyette egy másik oltóanyagot, amelyért adagonként 44 ezer forintot kell fizetni.

Hozzátette, hogy a hepatitis B lappangási ideje három és hat hónap között van, tehát ennyi idő múlva derül ki, hogy megfertőződtek-e.

Szerdán az M1-es sztráda 31,5-ös kilométerkövénél, a főváros felé vezető szakaszon egy külföldi személyautó, amelyben négyen utaztak, tisztázatlan körülmények között letért az autópályáról és felborult.

Forrás: STOP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása