Újra működik a helyi tévé

2007.11.21. 18:06

Varsányi Endre elképzelése szerint a helyi gimnáziumból jöhetnének olyan agilis fiatalok, akik szívesen készítenének műsorokat. Elmondása szerint már talált is egy-két tehetséges gimnazistát, ám összességében véve 10- 15 emberre lenne szüksége.

- Nyílt televíziót szeretnék, ahol mindenkit szívesen látunk - mondta Varsányi. Ízing Antal, helyi újságíró nyílt levélben megfogalmazott kérésére azonban, mely szerint interjút szeretne készíteni a volt főszerkesztővel, Dancsi Gyulával, nem válaszolt egyértelműen. - Ha Dancsi mellett a tévé kuratóriumának elnöke is részt vehet a beszélgetésben, hogy a televíziót érintő kérdésekre egyből reagálhasson, valamint ha felvételről menne a műsor, amelyet kontrollálhatunk, akkor természetesen elkészülhet az interjú - mondta.

Mohainé Fejes Ágnes, a kuratórium elnöke elmondása szerint más miatt élte meg nehezen az elmúlt heteket. A műsorszóráshoz elengedhetetlen modulátort, valamint az archívum anyagát a volt főszerkesztő magával vitte, amikor nem őt választották meg ismét a bicskei tévé főszerkesztőjének. Ettől függetlenül a kuratóriumi elnök igyekezett tompítani a helyzet élét, s azt mondta:

- Számítunk rá, hogy Dancsi Gyula, aki továbbra is a kuratórium tagja, támogatni fogja a tévé munkáját, hiszen felelős is érte - fejtette ki véleményét Mohainé, aki hozzátette: Dancsinak nem kellett volna saját költségén készítenie az anyagokat, mivel a szerkesztőségben az önkormányzat állta a költségeket. Dancsi Gyula az üggyel kapcsolatban kifejtette: a modulátort még a kuratórium felállása előtt szerezték be. Az archív anyagokkal kapcsolatban a törvényre hivatkozva azt mondta: 30 napon túl a helyi tévéknek nem is kell megőrizniük a műsorokat. Emellett senki nem fizetett neki a munkájáért, így ne is várják el tőle, hogy ezt megtegye.

Az ügynek azonban még nincs vége - mondta egy neve elhallgatását kérő, a bicskei tévéhez közel álló személy.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása