Az országos kampányt az Unilever Kft. indította el. Ez a cég a következő fél évben a mentőket fogja népszerűsíteni és támogatni. Alábbi honlapjukon megismerkedhetünk a programban versenyző mentőállomásokkal. Mivel ABC-rendben szerepelnek, Bicske máris élen áll! A felső sorban találunk rá. A Bicskei Mentősöket a SZAVAZZON KÜLÖNDÍJÉRT! menüpontban találjuk.

Minden héten 250 000 Ft készpénzt kap a heti legtöbb szavazatot szerzett mentőállomás. Azoknak segíthetünk egyetlen kattintással, akik nekünk ennél jóval többet segítenek... A pénzt az állomás és az eszközök fejlesztésére fordítják.

- Kérjük, szavazzon Bicskére! - mondta Kutenics Péter állomásvezető mentőtiszt, minden Bicskei Mentős nevében.

"Nehéz több éves, évtizedes szolgálatból kiemelni egy-egy esetet, hiszen minden kivonulás, minden beteg vagy sérült egyedi történet, egyéni életsors" - írják munkájukról a honlap bemutatkozásában a Bicskei Mentők.

"A gyermekbaleset mindenkit megráz, kivétel nélkül. 2008. áprilisban, egy közeli faluban egy másfél éves kislány valahogy kikerült családja figyelmének középpontjából és a kertjük medencéjét takaró fólia alá csúszott, vízbe esett. Esetkocsink talán azóta sem száguldott olyan gyorsan, mint akkor kis betegünkhöz. Szerencsére a kislány nagypapája már kivette a vízből és megkezdte újraélesztését, segítségére volt egy közeli rendezvényt biztosító egészségügyi szolgálat is. Mentőseink és segítőik hatékony munkájának köszönhetően a kislányt sikerült újraéleszteni, pár nap múlva egészségesen hagyta el a kórházat.
Úgy gondoljuk, az olyan balesetek, ahol több ember egyidejűleg sérül (ún. tömeges baleset), mindig nehéz feladat elé állítják a mentősöket, különösen az elsőnek helyszínre érkező autó személyzetét. Képzeljünk csak el 5-10 segítségért kiáltó, fájdalomtól szenvedő, vagy már eszméletlen sérültet, akiken 2-3 szakembernek kell segítenie, míg a többi mentőegység a helyszínre nem ér. Természetesen ilyen esetekben szigorú szakmai protokollok írják elő a teendőket, de néha nehéz a gyakorlatban is megvalósítani és elfogadtatni a jelenlévőkkel ezeket. 2008. őszén egy közeli faluban, falunapot ünnepeltek, ám este, egy gyerekekkel teli körhinta meghibásodott és leszakadt. 18 sérült volt a helyszínen, többségük tinédzser korú gyerek.
A két bicskei autó ért oda elsőként. A nem sokkal később megérkező fővárosi autók előtt hatékonyan kezdtük meg a sérültek osztályozását és ellátását. Nehéz feladat volt, de sokakon segíthettünk..."

Izing Antal (Bicskei Élet)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása