A vád az állásból felfüggesztett törzsőrmester ellen hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntett. A történet még 2005-re nyúlik vissza, amikor is az autópálya mellett dolgozó két nő megegyezett a Bicskei Rendőrkapitányság egyik alkalmazottjával. A törzsőrmester többször igazoltatta a fővárosi dolgozókat, egyikük 15, majd 20 napos elzárást is kapott tiltott kéjelgésért. Az ötlettel, hogy a lányok fizessenek – ahogy a pénteki tárgyaláson kiderült – a rendőr állt elő.

Felajánlotta nekik, hogy 50 ezer forint ellenében elintézi bejelentkezésüket egy közeli házba, és akkor nyugodtan dolgozhatnak. A lányok ezt elfogadták, átadták az ötvenezret, havonta fizettek ketten összesen a rendőrnek 30 ezer forintot, és ha késtek a fizetéssel, kárpótlásul orálisan ki is elégítették. A tárgyalást a tanácsvezető bírónő elnapolta, mivel a rendőr vádlott betegségére hivatkozva nem jelent meg.

Forrás: HírTV / fmh.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása