Információink szerint 6 házi orvosunk és 2 gyermekorvosunk az Ady Endre u. 2. szám alatti épületbe költözik várhatóan legkésőbb 2009. szeptemberétől. Mivel azonban a városvezetés és az orvosok között ezzel kapcsolatban az egyeztetések mostanában zárulnak le, a hivatalos közlemény kiadása hamarosan várható.

Tessely Zoltán polgármester a helyi nyilvánoság rendelkezésére bocsátotta a teljes pályázati anyagot. Ennek legfontosabb része a 374 430 227 forintos pályázati támogatás elnyerésének ténye az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Dunántúl Operatív Programjától. A városnak ehhez közel 71 millió forint önerőt kell biztosítania. Munkatársunknak nem maradt túl sok ideje az anyag áttekintésére, mert a hivatal tárgyalójában éppen akkor kezdődött egy ezzel kapcsolatos megbeszélés. Az anyagból kiderült, hogy egynapos sebészeti ellátás kiépítéséről gondoskodnak, vagyis a sebész szakemberek Bicskén is el tudnak végezni kisebb műtéteket. Ez Bicskének és a kistérségnek azért jó, mert nem feltétlenül kell emiatt Fehérvárra vagy Budapestre "befeküdni". A projekt keretében nappali kórház is kialakításra kerül. Fejlesztik a járóbeteg szakellátást, a lakossági szűrést és az épület felújítása is várható. Az ezzel kapcsolatos hírekről folyamatosan beszámolunk.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása