A felhívásról a tanév elején értesültünk - írják a beszámolóban. Már az első fordulóban igen komoly pontcsata zajlott le a döntőbe kerülő első hat csapat között. A helyezések gyakran fél pontokon, illetve a zsűrizésre kerülő képzőművészeti alkotásokon múltak. Az érvényes megoldást beküldők száma 59 volt, a bicskei Vajda János Gimnázium csapata ebből a hatodik helyet szerezte meg, így bejutott az országos döntőbe.

Az eredmény a csapatunkat (Fecske Ivett, Guba Krisztián, Kozma Vince, Szabó Katalin, Szabó Mária) kellemesen meglepte, és egyre növekvő lelkesedéssel készültünk a második fordulóra. Itt szeretném kiemelni felkészítő tanárainkat, Vallus Éva tanárnőt és Illés Szabolcs tanárurat, akik igen sok időt áldoztak saját szabadidejükből annak a mérhetetlen sok anyagnak a feldolgozására, amire e verseny során szükségünk volt. A kiadott hang- és könyvanyag messze meghaladta a középiskolai tananyag szintjét; csapatunk tagjai külön-külön beleásták magukat egy-egy híres személy életművébe és az adott kor művelődéstörténetébe.

A fent már említett szóbeli döntőbe bejutott csapatok listája:
1) Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest
2) Pápai Református Kollégium Tatai Gimnáziuma
3) Verseghy Ferenc Gimnázium, Szolnok
4) Szent Bazil Oktatási Központ, Hajdúdorog
5) Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa
6) Vajda János Gimnázium, Bicske

A döntőt a péceli Ráday-kastélyban rendezték 2009. április 25-én. Ebben a rendkívül impozáns, kellemes környezetben zajlott a nagy összecsapás. Ez a színvonalas verseny olvasottságot, széles körű ismereteket igénylő, nehéz, de nem teljesíthetetlen feladatokat tartalmazott. A klasszikus értelemben vett csapatversenyt kell érteni a küzdésünk alatt, a tagok rendkívül összehangoltan, egymást kiegészítve és segítve dolgoztak. Az olyannyira áhított Dicsőség koszorúját így együtt vettük át, és bizton állíthatom, hogy csapatunk egyik tagja sem érezte többé e roppant tudásanyag súlyát...

Örültünk a bíráló bizottság korrekt értékelésének; szépen, igényesen beszélő, pontosan, árnyaltan fogalmazó zsűri tagokkal és szervezőkkel találkoztunk.

A helyi gimnazisták kamaradarabja pedig igazi felüdülést nyújtott a várakozás izgalmas perceiben.

Kívánom mindenkinek, hogy merjen nagyot álmodni, s ha tesz érte, az álom megvalósul!

A bicskei Vajda János Gimnázium csapata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása