Súlyos baleset az M1-en

2009.08.01. 10:59

A pályáról az 1-es útra terelték a járműforgalmat, ahol szintén baleset történt. Az M1-es autópályán a forgalom csak késő este indult meg.

A baleset az autópálya 34-es kilométerszelvényében történt, a helyszínen bicskei tűzoltók és budapesti vegyi mentesítők dolgoztak. Két darab, egyenként 200 literes tartály sérült meg, a tartályok szivárogtak; az autópályát lezárták először Budapest felé, majd mindkét irányban. Budapest felé a 39-es kilométertől, Tatabányától egészen a 27-es kilométerig, Zsámbékig.

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő elmondta: az autópályán sövénynyírást végeztek, s a munkavégzést későn észlelte egy kamion, amelybe így hátulról beleszaladt egy román rendszámú, nitrolakkot szállító kamion. Az anyagot elsősorban a famegmunkáló- és a bútoriparban használják, például székek, szekrények, lambériák és egyéb fafelületek védelmére, díszítésére.

Két tartály megsérült, azokból szivárog a veszélyes anyag. Fülep Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője a helyszínről telefonon elmondta: az előzetes vizsgálatok alapján kiderült, hogy a rakományt jól rögzítették és megfelelő módon jelölték is a járművön. A rakományt átrakták egy másik kamionba. A veszélyes anyagok elszállításra szállítókonténerek érkeztek Tatabányáról, amelyekkel - rendőrségi felvezetéssel -, egy kijelölt gyűjtőhelyre vitték az anyagokat a területről - mondta a tűzoltó alezredes

Mindeközben baleset történt az 1-es főúton is, ahová a lezárt M1-es autópálya forgalmát terelték: két autó ütközött, egy ember megsérült - mondta Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Jelentős, mintegy 6 kilométeres kocsisor torlódott fel az autópályán Budapest felé. A rendőrök az érintett szakaszról több autóst visszakísértek a leállósávon a M1-es melletti 1-es főútra, ám például a megfordulni nem tudó, nehéz teherautóknak a mentés teljes ideje alatt a helyszínen kellett várakozniuk.

Pénteken késő este indulhatott meg a forgalom az M1-es autópályán mindkét irányba, miután a bicskei tűzoltók lepakolták a sérült és épen maradt, különféle veszélyes anyagokat tartalmazó kannákat és hordókat a balesetet szenvedett román kamionról.  

Forrás: stop.hufn.hu - bktvweb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása