Fékezik a helyi programokat?

2009.10.21. 11:29

Már évekkel ezelőtt elkészültek a The Park névre keresztelt nagyberuházás látványtervei. A Talentis Program részeként megvalósítandó 400 millió eurós fejlesztés a Zsámbéki-medence egyik kiemelkedő projektje - lenne, ha az Etyekre tervezett, hetven hektáros témaparkot a helyi képviselő-testület befogadná. Erre azonban, úgy tűnik, mostanában semmi esély nincs, annak ellenére, hogy komoly iparűzési adót, jelentős turisztikai és üzleti vonzerőt és számtalan új munkahelyet jelentene ez a helyieknek és a környéknek egyaránt.

Az egyik legutóbbi etyeki testületi ülésen, amelyen több helyi lakos is részt vett, s éppen a testület feloszlatását szerették volna napirendre tűzni, elhangzott: a Talentis-fejlesztéseket azért utasították el, mert nem kapott az önkormányzat pénzt a park engedélyezéséért cserébe. Információink szerint a Talentis valóban nem tudott megegyezni a testülettel, mivel utóbbi abszolút együttműködésképtelen volt a témában.

- Ennek ellenére továbbra is szeretnénk megvalósítani etyeki terveinket - árulta el Takács Ernő, a program igazgatója. A beruházás grandiózus méreteit nem csak a ráfordítani tervezett összeg és az elfoglalandó terület nagysága mutatja: az elkészült tervek szerint ugyanis a szabadidős témapark 350 ezer négyzetméteren lenne beépítve, s magában foglalna egy tudományos élményparkot, egy Aqua World-t, egy termál- és élményfürdőt, sportközpontot jég- és golfpályával, egy konferencia- és rendezvényközpontot, egy különleges, országos szinten is egyedülállónak számító hungarikumparkot, valamint fesztiválparkot.

A helyiek - az elhangzottak szerint legalábbis - örülnének egy ilyen komoly beruházásnak, s most már az is látszik, hogy a Talentis sem a levegőbe beszél. Megvalósult elképzeléseik a szomszédos Herceghalmon is megtekinthetők: ott felépítettek már egy üzleti parkot, egy négycsillagos wellness-szállodát valamint egy lakóparkot is.

Hamarosan Mányon folytatják terveik megvalósítását a Talentis Program megálmodói, ahol egy sok tekintetben újdonságnak számító bioerőművet építenek fel.

Forrás: fmh.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása