5lett – az volt!

2009.11.13. 20:48

A bicskei Vajda János Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola 4 csapata vett részt a Europe Direct Információs Hálózat által kiírt 5lett elnevezésű, Európai Unióról szóló versenyén. 2 csapat továbbjutott, így a verseny keretében angol illetve osztrák napokat kell szervezniük az iskolában.

Két nyertes csapatunk továbbjutott az országos döntőbe, mely november 28-án Kecskeméten kerül megrendezésre.

Igen, ez eddig nagyszerű - gondolja magában az olvasó. Ám koránt sincs vége a történetnek! Sikeres csapataink pályamunkájuk megvalósítását kapták feladatul a döntőig. Iskolájukban a képviselt országgal kapcsolatos nemzetiségi napot kell tartaniuk, melyet a helyszínre érkező versenybizottság elbírál majd, illetve fotókkal, videókkal dokumentálniuk kell az eseményeket. Az első helyezett csapat országa Ausztria, a második helyezetté pedig Anglia.

Vicces, nem? Egy iskolán belül két győztes csapatot ugyanazzal a feladattal egyazon cél hajt: győzni! Versenyszellem van, viszálykodás nincs: az angol napot november 17-én, kedden tartjuk majd, az osztrák napot pedig november 20-án, pénteken.

Remek alkalmak ezek az amúgy is aktuális nyílt napok megtartására! Leendő gólyáink betekintést nyerhetnek iskolánk közösségi életébe, meggyőződhetnek arról, hogy itt aztán tényleg mindig történik valami!

Kedvcsinálóként bevonnánk Titeket a nemzeti napok programjaiba! Lesz itt minden: kedden az angol Union Jack lobog majd a bejáratnál, finom cookies-t majszolhattok, közben pallérozhatjátok tudásotokat angolból a Shakespeare teremben, pénteken pedig kedvetekre válogathattok a bécsi szeletek, a linzerek, a Sacher torták között, és az itt felszedett pluszokat pedig letáncolhatjátok a tiroli néptánc tanulása közben.

Örömmel veszünk bármiféle ötletet, felajánlást, ami még színesebbé teheti programjainkat, és szeretettel várunk mindenkit, aki részvételével hozzájárulna a két, már győztes, csapat további munkájához!

Forrás: Vajdatükör - Kocsis Tekla

A Vajda János Gimnázium a keddi angol nemzeti nap részletes programját legkésőbb hétfőn, a pénteki osztrák napét a jövő hét folyamán közzéteszi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása