Nagyarányú adócsökkentés

2009.11.15. 18:58

A Fidesz elnöke konkrét számokat egyelőre nem mondott, mert ahhoz ismerni kell az ország valós pénzügyi helyzetét és állapotát. Megjegyezte, "minél nagyobb az adócsökkentés, annál jótékonyabb hatású".

A beszélgetés során felhívta a figyelmet arra, hogy a politikai élet baloldalán már csak túlélési ösztönök munkálnak. Abban gondolkodnak, hogy legyen meg a költségvetés, akármi is van benne, és menjenek el a választásokig. A "célfüggvény" számukra, hogy függetlenül az ország valós helyzetétől nem akarnak gyors változást. Aláhúzta, a költségvetésben semmi nincs, ami a jövőt szolgálná. Egy blöff, mert mintegy 1300 milliárd forinttal több a hiány, mint amennyit bevall.

A Fidesz elnöke az Európai Bizottság véleményére hivatkozva elmondta, annak iránya ugyanaz, mint a Fideszé. Eszerint, nem lehet úgy megtakarítást elérni, hogy átmeneti intézkedésként pénzeket vonnak el, mert a következő évben azok nagy részét vissza kell majd adni. Arra a felvetésre, hogy amennyiben megkapják a bizalmat a választóktól, meg szeretné-e valósítani a három éves költségvetést, kifejtette, a biztonságot adó költségvetési tervezés híve, és ehhez keresi az eszközöket.

Amennyiben a jobboldal alakít kormányt, előrelátható, kiszámítható büdzsé lesz. Az, hogy ez hány éves, másodlagos, technikai kérdés. A műsorvezető kérdésére, miszerint miért nem hisz a hitelminősítőknek, Orbán Viktor úgy fogalmazott, "magamnak hiszek". Elmondta, a magyar kis-és középvállalkozások első problémája, hogy a meglévő piaci lehetőségeiket nem tudják kihasználni, nem jutnak friss forrásokhoz. Másrészt rámutatott, ha az elvonás mértéke azonos lenne a velük versenyző nyugat európai társakéval, meg tudnák állni a helyüket, és lennének piacaik.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a Fidesznek ki az igazi ellenfele a 2010-es választásokon, a Jobbik vagy az MSZP, elmondta "nekünk nincsenek ilyen nevű ellenfeleink", mert azokat úgy hívják, hogy szegénység, munkanélküliség, eladósodottság, a közrend felbomlása, hivatallal való visszaélés. A Fidesz-kormány romaprogramjáról úgy vélekedett, jó irányokat jelöltek ki. Emlékeztetett arra, hogy négy éves kormányzásuk után 12 ezer roma diák volt Magyarországon. Kiemelte azt is, lesz munka a roma emberek számára.

A futball huliganizmussal kapcsolatban aláhúzta, nem akar olyan országban élni, ahol nem lehet a gyerekeket bármely napszakban rendezvényekre biztonsággal elengedni. Ehhez törvényességre és rendre van szükség. Az egész államot a szétcsúszás állapotában lévő közösségnek látja. Ennek egyik brutális megjelenési formája a futball huliganizmus. A Fidesz elnöke elmondta, a kiszámítható törvényes rendhez jó jogszabályok, háromezerrel több rendőr, kirendeltségek, körzeti megbízottak szükségesek.

Forrás: Fehérvárihírek.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása