Kokas Ignác testét a váli anyaföld fogadta magába (Fotó: Gregority Antal)

Ginza hídja, árnyalakjai, a babutkási akácfa, az öreg présházak  sóhajtoznak, végleg elment a mester, aki gyakran  térdre borult a természet szépségei előtt, aki  naphosszat hallgatta Ginza- és Szent György-puszta meséit,  fagatta a tér veszélyes szakadékait,  és beszélgetett fűvel, fával, hangyával, madárral.
A váli templom fölött magasodó kálvária és temető  megtelt a falubéliekkel,  barátokkal,  tanítványokkal,  koszorúkkal, a katolikus szertartás evangéliumával, imáival. A papi búcsúztatás után  a megye díszpolgárától Fejér megye önkormányzata nevében Balogh Ibolya vett végső búcsút. Megköszönte, hogy személyiségével, alkotásaival gazdagított bennünket. A váliak nevében  Tóth Ferencné  polgármester  idézte föl a közös ünnepeket,  köztük a 70. születésnapjára rendezett fiesztát, amely hasonlított egy búcsúra vagy esküvőre.  Volt pálinka,  bor,  pogácsa,  a templomtorony aljában pedig  kiállítást rögtönöztek   tiszteletére.  A polgármesterasszony megidézte a Vajda János utcai szülőházat, majd az Öreg híd festményt, amelyet  a polgármesteri hivatalban szimbolikusan köti össze, immár örökre Vál művészfiát a váliakkal.

fmh.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása