Kutyákból származó 52 mintát vizsgáltak be a kínai mezőgazdasági egyetem állatorvosi főiskolájának klinikáján, s ezekből kettőnél lett pozitív a teszt - közölte az agrártárca. A mintákban talált vírusok genetikai összetételének elemzése után a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy azok az emberekben talált vírusokkal 99 százalékban homológok, vagyis hasonló tulajdonságúak és azonos szerkezeti képletűek.

A minisztérium figyelmezette a helyi hatóságokat a megelőzés és ellenőrzés megszigorítására, továbbá az állatoknál jelentkező fertőzések kivizsgálására, az állatok esetében az esetleges mutációk megjelenésének azonnali jelentésére.

Senhszi (Shaanxi) tartományban napokkal ezelőtt az A/H1N1 vírusfertőzés veszélyére hivatkozva lezárták a látogatók elől a helyi óriáspanda kutató bázis korábban szabadon látogatható részlegét. A döntésre azt követően került sor, hogy a térségben hirtelen lehűlt a hőmérséklet és gyakoribbak lettek az influenzás megbetegedések.

 

 


MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása