Fekete péntek

A mai napon a T-Mobile előfizetői országszerte hívásfogadási és indítási problémákat tapasztalhatnak. A hálózati hibából kifolyólag a szolgáltató ügyfeleit semmilyen telefonról nem lehet elérni, mintha ki lennének kapcsolva a készülékek. Más hálózatba a T-Mobile-osok tudnak hívást indítani, egymást azonban ők sem tudják elérni.


Állítólag a mobiltelefonok 5 perces, akkumulátor kivevéssel egybekötött ki-bekapcsolásával a hiba sok esetben orvosolható.
Rögtönzött tesztünkkel azonban nálunk nem segített ez az eljárás. A mobilinternet működik, SMS-t tudtunk küldeni, de a címzett nem késve kapta meg.

A szolgáltató rövid közleménye szerint az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre.

Legutóbbi tesztjeink szerint is már javul a hálózat, sikeresen bonyolítottunk le egy-egy hívást.

A szolgáltató hivatalos közleménye a problémáról:

"Váratlan szoftverprobléma okozta a hívásfogadási gondokat a Telekom mobilhálózatában

2009.12.04. A mai napon délelőtt a Magyar Telekom mobil-előfizetéssel rendelkező ügyfelei jelentős részének hálózaton belüli hívásai sikertelenek voltak, az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, ki van kapcsolva vagy a hangposta jelentkezik.Az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő, és a jelzett időtartamban fennálló zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre.A Magyar Telekom ezúton is köszöni ügyfelei megértését és türelmét. A probléma elhárításával kapcsolatban a szolgáltató természetesen további tájékoztatással szolgál majd."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása