Újságírás


1. Hétvégén telefonon és /vagy emailben zaklat

Egy rendkívüli telefon, vagy mail természetesen elmegy, de vannak főnökök, akik a legjelentéktelenebb részletek, vagy egy két hét múlva esedékes találkozó miatt is képesek szombat este, vagy vasárnap reggel zavarni.

2. A Csukott Ajtók politikáját folytatja

Mindig"éppen házon kívül van", de ha mégis benn ül, akkor "vannak nála", "nem lehet zavarni,  szerkeszt", vagy "fontos telefonja van".  Semmi esélyed átjutni az előszobában ülő idomított, emberevő titkárnőjén. (A legrosszabb változat: Emaileket nem olvas - az arra érdemeseket titkárnője kinyomtatja -, telefonon pedig ne is próbálkozz!)

3. Mindent tud az írásról, de azt maga nem gyakorolja

Nehéz egy olyan főnök véleményét elfogadni, akinek a munkáival soha, sehol nem találkoztál

4. Megöli a kreativitást

Nehéz úgy dolgozni, ha mindig írott, vagy íratlan szabályokat kell követned. Az eredmény: unott emberek unott munkája

5. Ambíciógyilkos

Minden alkalommal, ha végre valami igazán izgalmas dologba kezdtek, belelkesedtek, azonnal kaptok egy jó hideg főnöki zuhanyt. "Nem így kellett volna". "Ki adott erre utasítást?"

6. Hajcsár

Ki szeret úgy dolgozni, hogy a főnöke a háta mögött állva állandóan csak kérdezgeti: Mikor lesz kész? Mikor adod le? Hol tartasz? Mit vacakolsz annyit?

7. Átírós

Nincs annál szörnyűbb, mint amikor a szerkesztőd / főszerkesztőd egyetlen megjegyzés, észrevétel nélkül átírja a cikkedben szereplő tényeket. Ráadásul rosszul.

8. Újraírás

Ha a 7. pontnál mégis van rosszabb az az, ha a szerkesztő átírja az egész cikket. A saját stílusában. (Amiért te nem igazán lelkesedsz.)

9. Szerkesztőtúltengés

Egyszerre több szerkesztővel dolgozni olyan, mint egy kutyafalkát sétáltatni. Mindegyik pontosan tudja, merre akar menni...és  mindegyik más-más irányba húz. (Ráadásul még ugatnak is.)

10. Csak azonnal elintézendő dolgok vannak

A te főnököd is képtelen fontossági sorrendet felállítani? Naponta több ezer "ez a legsürgősebb" üggyel áll elő? Menekülj, amíg nem késő!

MédiaBlog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása