13.20 perckor Székesfehérvár, Szekfű Gyula utcában egy gyalogjárdán kerékpározó 19 éves várpalotai férfi a Virág Benedek utcai kereszteződéshez érve, egy az úttesten szabályosan haladó személyautó elé hajtott. Az autó vezetője már nem tudott megállni, a kerékpár hátsó kerekének ütközött. A kerékpáros elesett. Könnyen sérült.

22.00 órakor a mentők tettek bejelentést balesetről. Ismeretlen személyautó ismeretlen női sofőrje 21.30 perc körül a Várkörúton haladt a Budai út felől a Rákóczi út irányába, majd a kanyarodó sávba sorolt és megkezdte a Rákóczi útra történő jobbra kanyarodását. E közben elsodort egy 46 éves gyalogost, aki neki jobbról a Romkert irányába akart áthaladni. A balesetet követően a sofőr kiszállt, megkérdezte megsérült-e a gyalogos, aki az ütközéstől hanyatt esett. A gyalogos azt válaszolta, hogy nem, így a nő visszaült az autójába és tovább hajtott. Nem sokkal később a gyalogost kórházba vitték, ahol kiderült, hogy sérülése súlyos. A gyalogos, az alkalmazott szonda alapján ittas volt. A rendőrség keresi az ismeretlen járművezetőt, aki feltehetően egy szőke hölgy, halványzöld Opel tip. gépkocsival. A rendőrség kéri a sofőrt, hogy jelentkezzék a baleset tisztázása miatt, illetve esetleges további tanúk jelentkezését várjuk a 22-541-600-as központi számon. Kérjék a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályát. Bejelentés tehető a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén is.

Székesfehérvári Rk.:

Délelőtt 11.00 órakor érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettesek több sírt megrongáltak a székesfehérvári Óvoda utcában lévő izraelita temetőben. A megállapítás szerint 12 sírt, egy kriptát, a ravatalozó oldalát és egy szobor talapzatát fújták le festékkel. A sírokra áthúzott Dávid keresztet festettek az ismeretlen rongálók. A rongálási kárról a sértett később nyilatkozik. A rongálás feltehetően 9-én 10.-16.00 óra között történt. A rendőrség kéri, akinek bármilyen információja van a bűncselekménnyel kapcsolatban legyen segítségükre az elkövetők mielőbb felderítésében és felelősségre vonásában.

Abai körzeti megbízott Szabadbattyán Csíkvár téren vont ellenőrzés alá egy 48 éves helybéli sofőrt. Az ellenőrzés során kiderült a férfi 2011. január 13-ig nem vezethetnek, egy korábban vele szemben hozott határozatában a Székesfehérvári Városi Bíróság a vezetéstől eltiltott. A sofőrt szabálysértési őrizetbe vették.

22.00 órakor ittas állapotban lévő elfekvő férfihez kértek mentőt a Lövölde útra a járőrök. Az 50 éves lakcímmel nem rendelkező férfit biztonsága érdekében a mentők kórházba vitték.

Dunaújvárosi Rk.:

Szórád Márton Általános Iskola Magyar úton található használaton kívüli helyiségébe kísérelt meg behatolni ismeretlen tettes. Az ajtó zárszerkezetét és az ajtó melletti vakolatot rongálta meg a tettes, de nem sikerült bejutnia. A rongálással 30.000,-Ft. kárt okozott.

10.40 perckor négy személyt fogtak el és állítottak el a járőrök az Ercsi Rendőrőrsre a járőrök, akik közül két személyt azzal gyanúsítottak meg, hogy Ercsi külterületéről alkalmi lopással 23,2 mázsa akácfát vittek el. A helyszíntől távolabb vonta őket a járőr intézkedés alá, így a teljes 55.000,-Ft-os lopási kár megtérült. A két személlyel szemben eljárás indult.

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 31 éves férfit, akit csütörtökön hajnalban fogtak el a Budai Nagy Antal úton lévő Volán telepi garázssoron. A férfit azzal gyanúsítják, hogy az egyik garázsból kb. félmillió forint értékben vitt el kisgépeket, egy másikból kisgépeket, színesfémet tulajdonított el kb. 30.000,-Ft. értékben. Ugyancsak gyanúsítják azzal, hogy egy harmadikban megkísérelt behatolni, de nem járt eredménnyel.

14.00 órakor elfogtak egy 56 éves férfit a járőrök egy Papírgyári úton történt intézkedést követően. A férfiről kiderült, hogy a FM Bíróság BV csoportja elfogató paranccsal körözi. A férfit őrizetbe vették.

Biztonsági intézkedés kórházba szállíttattak a járőrök egy 69 éves férfit, aki lopásról tett bejelentés 18.20 perckor. Megállapítást nyert, hogy nem tisztázott, hogy tűnt el a pénze, amit a bejelentésében említett. Ugyanakkor ruházatátvizsgálása során megtalálták nála az iratait és valamennyi készpénzt is. A férfi erősen ittas volt, magatehetetlen állapotban feküdt a földön. Mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. 18.30 perckor egy nő kért segítséget, mert volt élettársa öngyilkossággal fenyegetőzött. A felek összevitatkoztak, a férfi kitörte az ablakot és közölte öngyilkos lesz. A mentők a kórház pszichiátriájára szállították ellátásra. Este Dunaújváros, Szabadság úti lakásban intézkedtek a rendőrök. A bejelentésben szereplő 48 éves férfi ittasságából adódóan agresszíven viselkedett. Tört-zúzott a lakásban. Összefüggéstelenül, artikulálatlan hangon beszélt. Állapotára tekintettel a helyszínre kért mentő gépkocsi kórházba szállította.

19.06 perckor egy édesanya tett bejelentést lánya eltűnése miatt. A 17 éves ercsi lány volt barátjával távozott ismeretlen helyre csütörtökön délután. A lány titokban találkozgatott volt barátjával és aznap önként szállt be a férfi autójába. Az eltűnt lány 170 cm magas, vékony, kerek arcú, egyenes félhosszú hajú. Haja vége ki van szőkítve. Szája felett jobb oldalon piercinget visel. Eltűnésekor térdig érő fehér csizmát, fehér csípőig érő kabátot viselt. A lány felkutatása eddig nem járt eredménnyel.

Az összefoglalóban szereplő időszak alatt három ittas járművezetővel és öt ittas kerékpárossal szemben intézkedtek járőreink Fejér megye közútjain.





 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása