Zsohár Melinda

A kemencét Felgyői Károly építette, aki kályha- és kemenceépítő dinasztia leszármazottja. A felfűtését óvatosan végzik napok óta, hogy december 12-én első ízben bátran süthessenek benne.


Ribli Ilona és a kemence (Fotó: Szabó László)

A közösségi kemence a falubelieknek készült, bárki igénybe veheti a későbbiekben családi vagy baráti összejöveteleken, étel készítéséhez. Egy kis tetőt is emeltek föléje, s megtoldják üstházzal, katlannal, csikótűzhellyel a sütő alkalmatosságot, amely egyszerre tíz kenyeret képes befogadni! A most szombati karácsonyi hangverseny első felében a bicskei zeneiskolások muzsikálnak, betlehemeznek, verseket mond Jakabné Borostyán Rozália. A szünetben kemencében sült meleg kenyérrel és lángossal kedveskednek mindenkinek a vacsora mellé. A második részben Mozart oboanégyese és Bach 84. szoprán szóló kantátája hangzik el. Közreműködnek : Bazsinka Zsuzsa (szoprán), Horváth Béla (oboa), Koppándi Jenő(hegedű), Miklós Adél (hegedű), Ribli Ilona (cselló). Óbarokról az önkormányzat épületétől busz indul Nagyegyházára
16 óra 30-kor és 20 órakor vissza Óbarokra !

fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása