A perbeszédben Német Zsolt indítványozta, hogy Zuschlag esetében a „felemelt büntetési tétel középmértékét meghaladó mértékű” fegyházbüntetést szabjon ki a bíróság. Mint megtudtuk, ez több mint tíz éves szabadságvesztést jelent. Zuschlagot egyébként a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette mellett 19 rendbeli magánokirat-hamisítással és 2 rendbeli bűnpártolással is vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A bűnszervezet további hét tagja esetében is letöltendő szabadságvesztést javasolt az ügyészség. Így a szintén előzetesben lévő, harmadrendű Katus Ferencre a büntetési tétel középmértékéhez közelítő hosszúságú – azaz tíz év alatti – fegyházbüntetés kiszabását kérte Német Zsolt. A másodrendű vádlott Lados Istvánnak viszont együttműködésére és feltáró jellegű vallomására tekintettel börtönbüntetést javasolt a vádhatóság.

Letöltendő fegyház- illetve börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség Zuschlag Jánosra

Zuschlag védője szerint nem volt bűnszervezet

– Az ügyészség ma részletesen kifejtette jogi álláspontját a vádbeli cselekményekkel kapcsolatban. Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a véleményhez, hogy nem bűnszervezetben elkövetett bűncselekményről van szó – nyilatkozta tudósítónknak Kovács M. Gábor, Zuschlag János ügyvédje.
Kovács védence várható büntetésével kapcsolatban nem bocsátkozott jóslatokba, csupán annyit mondott: „várjuk meg a bíróság ítéletét”.

Petőfi Népe

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása