A Budapest Gate szennyvíz rákötési kérelmét immáron sokadszorra tűzte napirendre a testület. Most azzal a kitétellel döntöttek az engedélyezésről, hogy tárgyalni kell a tulajdonossal arról, hogy vállalja át az Árpád utca végén lévő áteresz kialakításának költségét, amely milliós nagyságrendű, de konkrét összeg még nem ismeretes. Ismeretes, hogy a Budapest Gate addig nem utalja az elmúlt és az idei évre esedékes, szerződésben rögzített összegeket a városnak, amíg a rákötési engedélyt a testülettől nem kapja meg. Tessely Zoltán polgármester az ülésen elmondta, hogy tudomása szerint a pénz már át lett utalva, csak valamilyen banki probléma miatt nem érkezett még meg az önkormányzat számlájára.

A testület döntött arról, hogy 200 millió forintos folyószámla hitelt vesz fel a város, a likviditási gondok enyhítése érdekében. Az elmúlt hónapban a bérek kifizetésére felvett hitelt visszafizették.

Dr. Bourgla Ossama a képviselői bejelentéseknél hozta szóba, hogy miért maradt el a lakosság tájékoztatása arról, hogy e héttől a Fejérvíz ZRt. Megszüntette a vízlágyító adagolását a bicskei ivóvíz hálózaton. A polgármester azt válaszolta, hogy az erről történő tájékoztatás véleménye szerint a szolgáltató, vagyis az ZRt. feladata. Tájékoztatta a testületet, hogy az újratárgyalás érdekében felveszi a kapcsolatot a szolgáltatóval.

 

(A vízlágyító adagolása köbméterenként néhány forintba került volna. A Fejérvíz ZRt. működési területén 72 önkormányzat van, közülük 71-el megállapodtak a vízlágyító további adagolásában illetve annak árában, egyel, a bicskeivel nem. Ennek következtében tegnap a cég le is szerelte azt a berendezést, amely ezt az anyagot adagolta a bicskei ivóvízhálózatba. Ennek következtében sokkal nagyobb lesz a vízkőlerakódás a rendszerben és a háztartási gépekben, berendezésekben.)

bktvweb – Dancsi Gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása