Mi, az Akli fiúkért

2010.03.15. 16:41



Megtelt a Pizzafaló, minden asztalt elfoglaltunk, meghallgattuk  a koncertet, az énekeket, és elkezdtek gyűlni  a borítékok az erre a célra kihelyezett ládikóban. Volt, aki ráírta  a borítékra a nevét, volt, aki nem, volt, hogy egy egész osztálynyi közösség adományozott egy borítékban, mások meg külön-külön. Utalni is lehetett pénzt, aki nem tudott eljönni, és az iskola titkárságára is be lehetett vinni a pénzt, személyesen.Mindezzel csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem a külsőségek számítanak akkor, amikor segíteni szeretnénk.

Egy vendégkönyvet hordoztak körbe a diákok, abba írtuk be olvashatóan  a nevünket. Azért olvashatóan, hogy ötven és száz év múlva is el tudja bárki olvasni ennek a délutánnak a történetét, az adományozók neveit.

Az est végén összeszámoltuk a pénzt, többször leellenőrizve mindent.355 000 Ft gyűlt össze nem több mint két óra alatt.Kevesebbre számítottunk. Ma mindenki jól vizsgázott emberségből. Ez a boldogság kiült az arcunkra is, és, amikor a családdal közöltük  a hírt, alig tudtuk visszatartani a könnyeinket.Jó volt jónak lenni.

Köszönjük az ötletgazda Izing Antal minden segítségét, és büszkék lehetünk diákként, tanárként egyaránt, hogy ezt az estét létrehoztuk.

Az emberi összetartás ereje nyilvánult meg bennünk.

Márkó Szidónia - vajdakor.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása