Szabó Kata és Kiripolszki Nelli - vajdás és volt vajdás lányok fuvoláztak a templom kórusán, Zeke Zoltánné kísérte őket orgonán. Ezután következett a Bene Bonus Kvintett játéka az oltár előtt.
Mága Zoltán önvallomása két darab között fia születéséről szólt. Természetesen apás szülés volt. Amikor őt arra kérték, vágja el a köldökzsinórt, inkább profikra hagyta. Hozott viszont egy kicsi hegedűvonót és az újszülött kezébe adta. Mága apuka szerint a fia már hároméves korában hegedülni fog. Egy másik alkalommal arról beszélt, hogy hivatásának tekinti a hídépítést a kisebbség és a többségi társadalom között. A bicskei romák közül is sokan  hallgatták. Kifejezte azt is, hogy milyen jó lenne már végre béke az emberi lelkekben.
A koncerten Mága Zoltán elmondta,  100 ezer forint adományt hoz majd a Vajdának Indiából is. Minden közönségben lévő gyereknek ingyen adták koncertfilmjüket és lemezüket. A bejáratnál elhelyezett átlátszó perselyben 321.745 forint gyűlt össze a közönség jóvoltából, amit bizottság számolt meg a sekrestye asztalán. Az oratóriumban állófogadás zajlott a művész jelenlétében. Akli Miklós és Akli Bence édesanyja és nagymamája - ahogy az előző gimi koncerten is -, szép készítésű kis állatfigurákat ajándékozott az érkezőknek két kosárból, a templom bejáratánál.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása