Bicske Város közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási tevékenységet a Zöld Bicske Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Közszolgáltató) látja el - írja a jelenleg is hatályos bicskei rendelet.

Kérjük, helyezzék hatályon kívül a rend kedvéért. 

Ma még mindig láthatóan hatályosan, itt helyben a Zöld Bicske a hulladékkezelés szolgáltatója, miközben már támogatási összegek és üzletrészek árának utalásáról gondolkodnak előjáróink a szabad magyar piacról érkezett  az új céggel, ami abszolút magántulajdon és információnk szerint havi 200 ezer forintért bérli az önkormányzattól a telephelyet.  
Tudni lehet, a törvény másként szól, de mégis kinek vagy kiknek a felelőssége, ki felel a helyi szabályozási környezet korrekt kezeléséért?

Itt az  Önkormányzati rendelet (njt.hu) Önkormányzati rendelet (njt.hu)

Láss csodát, kedves olvasó. Január végén került az önkormányzat résztulajdonba a Zöld Bicske jogutódjánál. Hosszú ideig ez nem látszott a cégbírósági dokumentációban. Molnár Dániel képviselő április 8-án járt a rendőrségen, aminek hírét és hátterét a Bicskei Szó is nyilvánosságra hozta.  Április 9-én bejegyezték Bicske tulajdonát.  a cégbíróságon az önkormányzatot  az itteni új cég tulajdonosai közé.

Korábban egy Bicskén ismeretlen nevű, ismerősökkel és képpel nem rendelkező véleményező bizalmasnak nevezhető önkormányzati dokumentációt idézett. Valószínűleg belső ember álnéven. Azt állította gyenge védekezés gyanánt, hogy az önkormányzatnak nincs ráhatása az ügyvédekre. 

"Veszek pl. egy kecót - vagy lassan már présházat - 30 milláért, az ügyvédet megbízom, kifizetem és amikor a tulajdoni lapon hosszú idő után sincs ott a nevem, akkor én úgy sajnálkozom, hogy nincs ráhatásom az ügyvédre? Önök értik ezt?" - vetettük fel korábban erre furácska állításra, aminek a forrása imseretlen, de remekül behatárolható.     

Mégis csak van az önkományzatunknak ráhatása az általa megbízott ügyvédekre - derült ki ezen a szép áprilisi napon.  Győzelem. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása