Szerkesztőségünk kérdése a Fejér Megyei Hírlap cikkére vonatkozott, mely rögzíti Tessely Zoltán polgármester határozott állítását, hogy a Budapest Gate eltűnt, nem lehet elérni.

A bicske.info elérte a beruházókat. Nem volt nehéz.

Szerkesztőségünk kérte a közelmúltban elvégzett fejlesztések - ha voltak -, szerepeltetését, a jelen állapot és a jövő paramétereit.

"Fontos Bicske nyilvánosságának végre egyértelműen tudnia azt is, hogy a szóban forgó összeg megfizetése  mikor történik." - írta levelében a bicske.info.

Az elmúlt fél évben véglegesedett a terület közműellátásához kapcsolódóan valamennyi terv, illetve kialakult az úthálózat végleges formája is - írja a vezető.  Valamennyi terv egyeztetése lezajlott január illetve február hónapban az önkormányzat képviselőivel is. Szeretnénk az engedélyeztetési eljárást május során elindítani.

Dr. Karl Dóra további további közleményében ez áll:


"Szeretnénk a tényleges kivitelezési munkákat is mihamarabb elkezdeni, természetesen ez függ az engedélyeztetési eljárás hosszúságától. Mivel a telekosztás és az egyéb engedélyeztetési eljárások párhuzamosan zajlanak, reményeink szerint 4-6 hónapon belül jogerős engedélyek birtokában leszünk. Ebben az időszakban a kivitelezők kiválasztása is megtörténik a tendereztetési eljárás keretében, annak érdekében, hogy az engedélyek megszerzése után azonnal hozzákezdhessünk a kivitelezést.

Jelentős eredmény hogy a Chorintia Lánc üzemeltetésében megnyitásra kerülő 5*-os szálloda és  konferencia központ országos tervzsűrije is pozitívan zárult a közelmúltban, így a közműengedélyek iránti kérelem benyújtását követően beadjuk az építési engedély iránti kérelmünket. A szállodához kapcsolódó beruházás előzetesen becsült költsége 75millió euro.

A szálloda és a konferencia központ, valamint a kapcsolódó fürdő (többek között  termálvizes medencével), jelentősen fellendítheti a terület idegenforgalmát. Magyarországon 1000-1200 fő befogadására, majd szekcionált elhelyezésére alkalmas konferencia központ nincs. Ezért a bicskei beruházás jelentős idegenforgalmat képes generálni, a Budapesthez közeli elhelyezés, a zöldövezeti környezet, a kellemes kikapcsolódást biztosító régió mind-mind a csábító a magáncéllal, és csoporttal utazó külföldiek számára.

Hangsúlyozni szeretném, hogy mind a megvalósítás mind pedig az üzemeltetéshez kapcsolódóan jelentős számú munkahelyet teremt a fejlesztés, és ezek a munkahelyek különböző képzettségű munkavállalóknak biztosítanak lehetőséget, hiszen a jövőben egy ekkora komplexum üzemeltetéséhez számos karbantartó, kertész, konyhai dolgozó illetve idegenforgalmi és szállodaipari szakember szükséges.

A szálloda, a kapcsolódó konferencia központ, fürdő, és ún. residencek ( a szálloda  területén épülő apartman jellegű elszállásolásra alkalmas épületek)  valamint a golfpálya kivitelezése történik meg az első ütemben.

Úgy gondolom, hogy a fenti rövid leírásból mindenki számára világos, hogy a beruházó nem tűnt el, sőt!!! Ahogy az elmúlt három év során – jelenleg is komoly és megfeszített munkát folytat annak érdekében, hogy a terület fejlesztése minél hamarabb megindulhasson. Természetesen ehhez szükségünk van a  település támogató együttműködésére is, hiszen a város számára is a munkalehetőségeken kívül jelentős adóbevételeket is eredményez a megvalósult projekt." - zárul a közlemény.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása