Szeptember-október táján egyébként is tisztújító gyűlést tartott volna a bicskei tűzoltó-egyesület, hogy a fiatalok átvehessék az irányítást - árulta el Borbíró Mihály, aki hó elején mondott le elnöki posztjáról. A bicskei tűzoltóságon pénzügyi nézeteltérések alakultak ki  - tudtuk meg -, amelyeket a konzervatív menedzselési politikát folytató, s egyébként Óbarok polgármestereként tevékenykedő elnök nem látott szívesen a testületnél, ezért lemondott.

Borbíró Mihály tavaly óbarki polgármesterként bejelentette: a gazdasági válság ellenére települése tartalékok képzésére volt képes, ezután pedig, a következő választáson át fogja adni a stafétát, mert ő a válságmenedzselésben jártas. A költés - mondta akkor  - nem az ő profilja. Vélhetően ugyanezen a megfontolásból mondott le a tűzoltóság éléről is.

- Másfél éven keresztül igazgattam a tűzoltóságot, amely stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy bizonyos költségeket a jelen gazdasági helyzetben nem engedhetünk meg magunknak - árulta el az ex-elnök, aki azért hozzátette: ettől még jó hangulatban váltak el egymástól. - Csak szuprelatívuszokban tudnék beszélni az ott folyó munkáról - szögezte le. 

Mint kiderült, az elnökség egy része drágább, márkásabb formaruhát szeretett volna rendelni, valamint történtek olyan eszközfelújítások is, amelyekre  Borbíró Mihály szerint,  nincs feltétlenül szükség a vonulásoknál. A bicskei tűzoltóság évi 60 millió forintból gazdálkodik, amelynek egy része önkormányzati, más része minisztériumi támogatás, de jelentős összeg, mintegy 10 millió forint saját bevételük is van.

A lemondott vezető helyére Ivanics Dénest választották meg, aki eddig alelnökként tevékenykedett a város tűzoltóságánál, valamint ő a bicskei polgármester titkára is.

- Szeretném folytatni, amit az előző elnök elkezdett - nyilatkozta lapunknak Ivanics Dénes, aki főállásban a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokságon szolgálatparancsnok helyettes. - A tűzoltók gyakorlati képzését tovább fejlesztjük, keressük az életközeli helyzeteket. Az önkéntes tűzoltóság feladata emellett a fiatalokkal való foglalkozás, ezért ezt az irányt szeretnénk folytatni. Táborokat szervezünk, ifjúsági versenyeken veszünk részt tehetséges ifjoncokkal, ahogy tettük eddig is.

Fejér Megyei Hírlap


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása