"Nagyszerű érzés, hogy én győztem, hiszen a játékosok választottak meg. Ez nagy megtiszteltetés, nagyon büszke vagyok" - mondta a díjátadáson Wayne Rooney.

A 24 éves angol támadó győzelme nem meglepő, fantasztikusan játszott az idei szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 34 gólt szerzett, a PL góllövőlistáját 26 találattal vezeti. Ágyéksérülése miatt [1] valószínűleg nem számíthat már rá Sir Alex Ferguson a hátralévő két fordulóban, bár Rooney reméli, hogy az utolsó körben - a Stoke City ellen - pályára léphet a bajnoki címért küzdő [2] MU-ban.

Rooney most először nyerte el az Év játékosa díjat, bár korábban kétszer is (2005, 2006) megválasztották a legjobb fiatalnak. A Chelsea csatárát, Didier Drogbát, a Manchester City támadóját Carlos Tevezt és az Arsenal kapitányát, Cesc Fabregast előzte meg. Zsinórban negyedszer győzött Manchester United-játékos a szavazáson (2007 és 2008-ban C.Ronaldo, tavaly Ryan Giggs kapta az elismerést).

A legjobb fiatal játékos az Aston Villa angol középpályása, James Milner lett. Kihírdették az év csapatát is, a címvédő Manchester Unitedből négyen is bekerültek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása