Ez az egész legtöbbünknek (aki nem budapesti) a vonattal kezdődött. Már itt is lehetett érezni, "ebből nagy buli lesz". A vonaton két kocsin csak biciklik, esetleg azoknak néhány tulajdonosa, akik még elfértek. Biciklik egymás hegyén-hátán, már a vonaton is. A kalauznak meg kellett várnia a következő állomást, hogy ott leszálljon, hogy a két biciklivel ellepett kocsikat kikerülje, s folytatni tudja munkáját.

Indulás Kaposvárról. Két átszállással, közel 3 óra utazással...

A Déli-pályaudvartól indultak a vonattal érkezők a Lánchídhoz, pontosabban a Roosevelt térre. Már közel lehettünk az indulás helyszínéhez, amikor a gumi egyszer csak leeresztett. Durdefekt. Nem lehet megragasztani, új belső kell, ami esetünkben nem olcsó és nem is sűrűn látott belsőt jelent. Elég ritka, hiszen a gumi szélessége akkora mint a kisujjam. (622 x 19 mm). Azért, gondoltam körbe nézek, mégis csak közel 40 ezer bringás csak van valakinek egy fölösleges, eladó belsője vagy ötlete,hogy hol tudnék venni. Nem kellett sokat kérdezni, az első ember akit megkérdeztem, (zöld pólós szervező) adott egy új belsőt és még csak pénzt sem fogadott el cserébe. Hamar egy szakmai (lakáskulccsal és bicskával) tízperces belsőcsere és mehetünk tovább. Nem maradtam le semmiről. Ilyen az igazi szervezőség, ilyen az igazi, magyar, biciklis testvériség.

Arról már korábban is hírt adtunk, hogy a Critical Mass (Kritikus Tömeg) újabb felvonulásra készül. A szinte hibátlan szervezői munkának, a rendőröknek, és persze a 35 ezer felvonulónak köszönhetően újra bebizonyítottuk: Magyarország bringásai mekkora összefogásra is képesek: Akkorára, hogy még a fővárost is képesek kerékpárral ellepni. Akkorára, hogy a legnagyobb médiumban kiérdemeltük szavunkat. Akkorára, hogy a négy sávos, külön nekünk lezárt úttesten, egyszerűen nem fértünk el.

Fotó: Bujdosó Dóri

Volt aki hifitoronnyal felszerelve, volt aki földgömb alakú kerekekkel, volt aki szirénázó biciklivel, volt aki egy kerékkel, voltak akik tíz személyes "bicó busszal" jöttek. A lényeg, hogy velük, velünk voltál és neked is köszönhetjük, hogy újra kiálltunk, s kiáltottuk: Válaszd a bringát!

Tilt & Shift Critical Mass from fiantok on Vimeo.

Egyébként viszonylag az autósok is jól viselték a lezárásokat, a látványt, hogy sokszor mi gyorsabban haladunk bicóval mint ők négy keréken. A legtöbben integetve, mosollyal üdvözölték a felvonulást, csak néhányan akadtak akik mérgükben kiabáltak, de ezt elnyomta a jó hangulat.

Válaszd a bringát, mert saját gyermekeid élete is múlik rajta! Válaszd a bringát, mert egészséges! Válaszd a bringát, mert akkor te is ennek a  nagy családnak tagja lehetsz!

 

Izing Máté -  bicskeifik.eoldal.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása