Bicskei szülők tiltakozása

2011.02.26. 12:19

Tiltakozás az integráció ellen

Március 1-én szülői értekezlet az iskolában, másnap, szerdán tantestületi ülés. Téma az integráció! Megint elmegyünk egymás mellett!

A tétlenségből azonban kapkodás lesz, így az együttgondolkodáshoz segítségül szeretnénk a szülői véleményeket összegezni a Tisztelt Városvezetőknek az alábbiakban.

Az integrációt nem támogatjuk, mert

1. a szülőket hivatalosan nem tájékoztatták szándékukról és ilyen horderejű változást alapos szülői tájékoztatás nélkül létrehozni nem lehet.

2. a jelenlegi információkból az derül ki, hogy a szegregációra hivatkoznak, ami azért kizárható, mert a kisebbséghez tartozó gyermekek szülei bármelyik iskolába beírathatják gyermeküket.

3. az etnikai kisebbséghez tartozó gyermekek szüleit sem kérdezték meg, mi a véleményük az integrációról.

4. az iskolai beiratkozás néhány héten belül esedékes lesz és a szülőknek joguk van eldönteni, melyik iskolába íratják gyermeküket, a döntéshez pedig időre van szükség. Miért most, beiratkozás előtt állítják bizonytalanság elé és kényszertik változásra a szülőket.

Az integrációt nem támogatjuk azért sem, mert

a Prohászka úti iskola, nem tud befogadni négy teljes évfolyamot, mert nem rendelkezik megfelelő számú tanteremmel, ezért vagy a felső, vagy az alsó évfolyamot is ketté kell választani, ami további bonyodalmakat okoz. Példaképpen:

· A magyar oktatási rendszer első szakasza az alsó tagozat 1-4. évfolyama, ahol a 6-10 éves gyerekek alapozó oktatása-nevelése folyik. A negyedik évfolyam nem leválasztható az első ciklus első három osztályától!

· Egy negyedikes diák nem tudja megvédeni magát a felső tagozatos tanulókkal szemben. Ki vállal felelősséget a gyermekek védelme és biztonsága érdekében?

· Az alsó tagozat szétválasztása esetén a negyedik évfolyamnak a Szent István úti iskolába kellene költözni, így azok a diákok nem, vagy csak újabb áldozatok árán részesülhetnek az alsó tagozat fakultatív programjaiban. (versenyek, szakkörök).

· Az iskola pedagógiai programjában a második évfolyam vesz részt a kötelező úszásoktatáson. Az uszoda megközelítése nehézkessé és időigényessé válik a Prohászka útról.

· A Szent István úti iskola alsó tagozatosainak drágán felépített játszóterét ki fogja használni?

· A Prohászka úti iskola étkezője kicsi, amit csak az udvaron keresztül lehet megközelíteni. Ez napi nehézséget jelent gyereknek, pedagógusnak egyaránt. Melyik korosztályt terhelik ezzel?

· Mi lesz a testvérpárokkal, ahol a nagyobb gyerek kíséri a kistestvért? Ha szétválasztják őket, nagy terhet rónak a szülőkre.

· A Szent István úti épületben iskolaotthon rendszerben folyik az oktatás ellenben a Prohászka úti iskolával.

Továbbá:

1. Az sem egyértelmű, hogy a városvezetés 15 vagy 25 millió forintot szeretne spórolni a költségvetésből és azt miért az oktatásból kívánja elvonni.

2. Az integráció következményeként több szülő már most jelezte, hogy másik iskolába íratja gyermekét, így a normatív támogatás kiesésével újabb veszteséget termel a városvezetés.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA 61. § (1) alapján a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához, továbbá a közérdekű adatok megismeréséhez, ezért kérünk nyilvános, tételes kimutatást arról, hogyan képzelik a költségmegtakarítást.

Az integrációt támogatjuk, amennyiben a fokozatosság elvén alapul, ezt a gyakorlatban úgy lehet megvalósítani, hogy beiratkozáskor megfelelő arányban kerülnek az évfolyamba tanulók az etnikai kisebbségből 2011. szeptember 1-től. A már elindult osztályok átmozgatásához, átcsoportosításához, összevonásához nem járulunk hozzá.

Továbbra is várjuk az érintett Szülők, illetve bicskei állampolgárok támogatását, hogy tiltakozásunkat erősítsük az integráció ellen.

Bicskei szülők

2011. február 26.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása