Azért, mert olvasni jó dolog! Jó dolog kézbe venni egy könyvet – ujjaink alatt érezni a papírt –, egy kényelmes karosszékben elhelyezkedve kinyitni a fedőlapot, és belemélyedni a történetbe, a versekbe, a dokumentumokba és a mesékbe. De jó dolog vonaton, buszon, metrón, villamoson, ebédszünetben, egy álmos délután, napfényes szombat délelőtt és este az ágyban olvasni. Vezetés közben sajnos nem lehet, de erre mondta egy barátom, amikor évekkel ezelőtt panaszkodtam, hogy hosszú a Bécs–Budapest távolság, és unom már a kereskedelmi rádiókat, hogy hallgassak hangoskönyvet.

Néhány hónapja megújult a bicskei Nagy Károly Városi Könyvtár kölcsönzési rendszere, amelyről a könyvtár honlapján mindent megtudhatunk: http://www.konyvtar.bicske.hu/home
Mostantól nemcsak on-line tájékozódhatunk a kölcsönzött könyveinkről, amelyeket meg is hosszabbíthatunk akár az interneten, hanem kereshetünk az állományban (könyvet, folyóiratot, dokumentumot, DVD-t és hangoskönyvet), sőt előre le is foglalhatunk bizonyos köteteket, amelyek még másnál vannak.

Öröm egy folyton megújuló és szépülő könyvtárba járni, a környező településekről is érdemes ellátogatni, és beíratni az óvodáskorú gyermekünket, mert nem lehet idejekorán elkezdeni.

wolga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása