Távozik a rendőrkapitány

2011.05.14. 19:53

A bicske.info információja szerint hamarosan bejelkentik az állománynak az új rendőrkapitány nevét, de a kaoitányság munkáját továbbra is a korábbi kapitány irányítja, a változásról a FMRFK közleményt fog kiadni.

Ahogy a város által megszüntetett Bicskei Élet című közéleti lap Ki kikcsoda Bicskén? című cikkében 2009. februárjában megjelent:

 

"Dr. Bazsó László (1954) rendőr alezredes, rendőrkapitány. „Negyvennyolc éves

koromig tanultam, ez minden vagyonom” – fogalmaz. „Nukleáris balesetek utókezelése”

címmel írta doktori diszszertációját. Ami még ennél is fontosabb számára:

két lánya. A kisebbik a szegedi egyetem kolloidkémia tanszéken dolgozik tanársegédként.

A nagyobb közgazdász és a büntetés-végrehajtás tisztje. A kapitány középiskolásként a Veszprémi Vegyipari Technikum tanulója volt, később a Honvédség Tisztiiskoláján tanult vegyész szakon, ahol vegyi sugárfelederítő képzést szerzett. Szegeden okleveles vegyész lett.

A tanárképzőt Pécsett végezte matematika-fizika szakon, amit kémia szakkal egészített ki Szombathelyen. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát és államilag szervezett oktatási formában környezetvédelmi mérnök lett.

A honvédségtől került rendőri pályára, 25 éve dolgozik a belügyben.

Szabadidejében olvas, zenét hallgat, gyümölcsfáit gondozza és minden héten forintos alapon ultizik barátaival az éppen sorra kerülő vendéglátó barátnál.

Tapasztalatai szerint Bicskén teljesen más gondolkodású emberek élnek, mint az ország egyéb táján. Érezhető, hogy a bicskeiek szeretik a városukat, él bennük a lokálpatriotizmus. De mintha már mélyülnének az árkok a különböző gondolkodású emberek között, amit elsősorban az érzelmi logika eredményez.

„De még mindig jobb, mint máshol” – véli.

Bicske és a kapitánysághoz tartozó 15 településen egyszer fordult elő fegyveres támadás – emeli ki az etyeki riasztópisztolyos bankrablási kísérletet. 2008-ban a bűncselekmények száma 22 százalékkal nőtt 2007-hez képest a bicskei rendőrkapitányság illetékességi területén. A felderítési eredményességük 68 százalék, ami 10 százalékkal magasabb, mint a 2007. évi felderítési eredményesség. Bicskén

471 bűncselekmény történt 2008-ban, az elkövetők 70-75 százaléka nem helybéli.

– A közterületi állomány létszáma nem elég! Ennek megerősítése elsőrendű feladat.

Közben a felderítés erejét is meg kell tartani – mondta Dr. Bazsó László r. kapitány 2009-ben a megszünetett Bicskei Életnek"

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása