Valószínűleg maga Kövér László sem volt tisztában azzal, hogy döntésével még a bajusza levágásához képest is sorsdöntőbb folyamatokat indít el. Tegnap bejelentette ugyanis, hogy pénzmegvonással bünteti azokat az ellenzéki képviselőket, akik – politikai döntésből persze – nem vettek részt az alkotmányozásban. Lamperth Mónika emiatt az idén spórolásból Balatonakarattyán tölti a vakációt, ami már önmagában olyan horderejű esemény, hogy a mediterrán ciklonok képződése leállt, de a hülyeség áradásának ezzel még közel sincsen vége.

Ma Mesterházy Attila tett részletes javaslatot a szintén sokat hiányzó Orbán Viktor fizetésének csökkentésére, de értesüléseink szerint már készül a visszamenőleges alkotmánymódosítással megtámogatott javaslat, amely a fideszes képviselők előző ciklus alatti bőséges hiányzásai miatt vetne ki, akkori fizetésükre 98 százalékos különadót. Válaszul a Fidesz-központban, félve attól, hogy a szocialisták ezzel a javaslatukkal népszerűbbek lesznek a politikusokat mérhetetlenül gyűlölő többség körében, máris fogalmazzák a még keményebb, a szocialisták javaslatát is beépítő szöveget, amely 1990-ig visszamenőlegesen rendezné ezt a problémát. A módosítás gyakorlatilag azt jelentené, hogy Torgyán Józsefnek fel kellene adnia Tállya utcai fészkét, és ismét felesége egyre ritkuló operett szerepléseiből kellene fenntartani a családot. A folyamat egyelőre beláthatatlan következményekkel járhat, akár azzal is, hogy a jelenlegi parlament pusztán olcsó népszerűség-szerzés céljaitól vezérelve az egész 1990 után összecsomósodott politikai osztályt nullára írja. A földönfutóvá lett politikusok képviselők egy nagy közös menhelyen húznák meg magukat, és ezen túl az emberek alamizsnáiból tengetnék életüket.

A parlamenti képviselőség díjazását pedig a mindenkori önkéntes véradói jutalom (egy szendvics, és egy sör) 50 százalékában állapítanák meg. De azt is csak akkor, ha vért is adnak.

Forrás: NapiFx

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása