A Bicskei Szó értesülése szerint a következő hetekben már nem jelenik meg a Helyi Téma bicskei mutációja, kiadása. 

Bicske városának a rendszerváltoztatás óta van saját lapja. 
Bicske város saját lapját, a Bicskei Élet című lapot  Bicske Csabdin élő polgármestere, Tessely Zoltán szüntette meg azzal az indoklással, hogy évi öt millió forintba kerül kiadása. A polgármester e tárgyban nem tette hozzá (a legutóbbi lakossági fórumon sem), hogy a Bicskei Élet című lapot, amit munkatársai önkéntes munkával készítettek el, kb. évi 2,5 millióért is ki lehetne adni a kellő tájékoztatás érdekében - feketén fehéren.
 
A helyi tévé hírszolgálata gyér, ráadásul a bicskei háztartások töredékében van jelen. A webbel ugyanez a helyzet, ám az internetes hírszolgálat a város részéről igen sekélyes, de szerencsére az igyekezet tán ( a mi felhívásunk hatására is) már látszik, amióta városunk nemzetközi- és médiafelelőst foglalkoztat - természetesen nem bicskeit. (De hova gondolok, hogy is nézne az ki, hogy bicskei állásba bicskeit vegyen fel a Csabdin élő pm, aki még Bicskét és az itt élőket is ismeri? - kérdezhetném igen finom iróniával.)  
 
Másrészt a tévé elég ritka műsorából a tájékozódni vágyónak úgy kell napi programját alakítania, hogy megnézhesse, ami érdekli. Ezzel szemben a Bicskei Élet  az asztalán, netán a táskájában lehet: azt és akkor olvas el belőle, amit és amikor akar.   
 
A Helyi Téma Jászberényi úti kiadójától kértünk tájékoztatást, amint megérkezik, közöljük. 
 
Levelünkben az áll, a www.bicske.blog.hu civil és önkéntes munkával készülő portál munkatársaként jutott tudomásomra, hogy a Helyi Téma Bicskén, bicskei változatával a továbbiakban nem jelenik meg. 
A Théma Lap- és Könyvkiadó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. gondozásában megjelenő lapban szemmel láthatóan kevés volt a hirdetés - vetjük fel levelünkben. Ebből kiindulva valószínűsíthető feltételezés, hogy a Kiadó számára a lap túl sokba került.
Ez okozza a lap bezárását?   
Mióta jelenik meg a lap a bicskei "járásban"? 
Várható-e további rendszeres megjelentetése?
Máshol is szüntettek meg helyi kiadást? 
Megyénkben tudomásom szerint Móron adnak ki Helyi Témát, ott is megszűnik?  
Mindez azért is fontos, mert városunknak egy ideje nincs saját lapja. 
Köszönettel várom szíves tájékoztatásukat." 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maradjunk annyiban, hogy a Helyi Téma nevezetű propaganda magazin nem lesz egy nagy veszteség számunkra. Informatív jellege kimerült a vezetés szerszámának fényezésében, illetve a "túloldal" ostorozásában. Begyújtani mondjuk nagyon jó volt vele!
süti beállítások módosítása