Kétszer csöngetett postásunk, István és ajánlottan meghozta bicskei címemre a Magyar Közlöny (2011. április 25.) számát, amiben Magyarország Alaptörvénye foglaltatik, Kövér László házelnök ajánlásával. Címünkben az alaptörvény utolsó sorai szerepelnek. Fenn a borító, lejjebb az ajánlás és a feladó láthatók.  

A kormányzati portálon olvastam még tavasszal, forradalmi hangulatban, hogy az alkotmány megrendelhető a lakóhely szerinti polgármesteri hivatalban. Első érkezésemkor a városházán még nem tudtak róla, mondván, hogy még nem érkezett ezzel kapcsolatos megkeresés, kérdezték, honnan az információ: "Talán rádióban hallotta?"

Mondtam, hogy csókolom, a kormany.hu alapján szereztem róla tudomást. De kérték elérhetőségemet és néhány héten belül jelezték, hogy a hivatal portáján lehet igényemet regisztrálni. Megtettem, talán májusban-júniusban.

Az Alkotmány Asztala egy darabig az íróasztalom lesz, azután vagy az Alkotmány Fiókjába, esetleg az Alkotmány Polcára vagy az Alkotmány Vitrinjébe kerül. (Ígérem, hogy fürdőkádban nem olvasom.) De az is lehet, hogy jogi érdeklődésű szomszédaink és vendégeink érdekében lepakolom a bejárttal szembeni nagy tükör alatti szekrényt (melyen most növendék, arasznyi leander cserepe díszlik) és odahelyezem.

E tükör által homályosan majd' minden belépő futó pillantást vet önmagára....

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen sokat érő autogramm!
süti beállítások módosítása