Még csak 14 éves, de 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az a tatabányai fiú, aki hétfőn egy tár nélküli gázriasztó fegyvert tartott tanára homlokához….

Dolgozatíráshoz készülődött az osztály egy tatabányai általános iskolában. A diákok és a tanárnő már az osztályteremben voltak, mikor az utolsó diák is megérkezett. A 14 éves fiú azonban ahelyett, hogy csendben leült volna a helyére, egy tár nélküli rozsdás gázriasztó fegyverrel a kezében a történelem tanárnőhöz sétált, majd a tárgyat a tanárnő homlokához emelte.

A tanárnő többszöri felszólítására a fiú átadta a fegyvert az ifjúságvédelmis kollégának, majd visszament a terembe, hogy megírja a dolgozatot, előtte azonban megjegyezte tanárának, hogy ne mosolyogjon, mert a „fegyver” igazi.

Gyanúsítotti kihallgatása során a fiú elmondta, hogy a rozsdás gázriasztó fegyvert tár nélkül találta egy tatabányai méhtelepen és „brahiból” vitte be magával az iskolába. Azt is tudta, hogy a gázriasztó csöve belülről rozsdás és tár nélkül egyébként sem működik.

A 14 éves fiúval szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

www.infotatabanya.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása