Felnőtt fogyatékosok napközi otthonának ad helyt a városi tulajdonban lévő egykor idősek napközi otthonaként szolgáló Aradi utcai épület, ami a jó emlékű Petőfi Emlékkönyvtárnak adott helyet. A korábban még eladó sorban lévő ingatlan a Baptista Szeretetszolgálat pénze és munkája révén újul meg.
 
Mintegy tizenöt millió forintot fordítanak az épület belső felújítására – tudta meg a Bicskei Szó Debreceni László intézményvezető helyettestől. Elmondta azt is, hogy a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában, 2008 januárjától működik az intézmény a Bicskei Baptista Gyülekezet épületében, és most szeretnének ideköltözni.
 
-         A Baptista Szeretetszolgálat a finanszírozó?  – kérdeztük meg.
 
-         Igen, a Szeretetszolgálat pénzéből finanszírozzuk.– válaszolta.
 
-         Bicske városa is segít anyagilag?
 
-         Bicske üzleti alapon adta ki nekünk az épületet. A felújításba befektetett pénzt
 
„ részben lelakhatjuk”, ami azt jelenti, hogy az anyag árat, szerződésünk határozatlan idejű.
 
-         Mennyi a bérleti díj?
 
-     A bérleti díj, a Testületi határozat szerinti üzleti célú ár, havi 163. 612 bruttó forint.
 
 - Az államtól kapnak normatívát?
 
-         Igen. Törvényi kötelezettségnek teszünk eleget munkánkkal, hiszen személyes gondoskodást nyújtó szociális alapellátás a fogyatékosok napközi ellátása. Harminc férőhelyes lesz továbbra is intézetünk, Bicskéről és négy szomszéd kistérségből érkeznek hozzánk.
 
-         Mi lesz az intézmény pontos neve?           
 
- Az intézmény neve: Fogd meg a kezem! Napközi Otthon.
 
Izing A. 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása