A Bicskén is érdekelt tatabányai székhelyű liszt és búzaőrlemény gyártó Sikér Zrt.  2011-ben megduplázta nettó árbevételét, amely ezzel meghaladta a 8 milliárd forintot - mondta kedden az MTI-nek a cégvezető.

    Chvojka László szerint a bevétel további növelését tervezi a társaság, mivel az érsekvadkerti és a bicskei malom után Szekszárdon is megvásárolták a korábban bérelt malmot és ez jó logisztikai lehetőséget biztosít a horvátországi terjeszkedéshez.
    A szekszárdi malom naponta 200 tonna búza őrlésére képes, emellett 40.000 tonnás tárolókapacitással rendelkezik. A malomban 35 ezer tonna búzát dolgoztak fel, idén 55 ezer tonnás búzafelöntést terveznek. A kapacitás növelése mellett tervezik a létesítmény korszerűsítését is százmillió forintos költséggel.
    A Sikér Zrt. a Gabonaszövetség által vezetett malmi regiszter alapján Magyarországon a hagyományos búza őrlőkapacitásában harmadik helyen, a csomagolt liszt gyártókapacitásában a második helyen áll. Tavaly 100 ezer tonnát meghaladó búzaőrleményt értékesítettek.
    A több, mint 100 főnek munkát adó társaság vezette be a piacra többek közöt a rozzsal dúsított lisztet és hamarosan megjelenik az üzletekben a Plusz nevű, folsavval dúsított termékük, melyben sütés után is megfelelő mennyiségű folsav, azaz B9 vitamin marad meg.

elemzeskozpont.hu, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása