Bicskén Bárányos József iskolaigazgató, önkormányzati képviselő  valamint Tessely Zoltán polgármester, országgyűlési képviselők voltak az integráció legnagyobb szószólói, minden állampolgári tiltakozás és ellenvélemény dacára vitték véghez. Ez a szülői levél, amit a szülők a Bicskei Szóhoz is eljuttattak, postán is megérkezik az igazgatóhoz, a polgármesterhez és Sulyokné Guba Judit önkormányzati képviselőhöz, a humán-erőforrás bizottság elnökéhez.  A szülők a be nem tartott ígéreteket kérik számon, amit mi szó szerint közlünk. 

 

"Néhány tény és szülői vélemény az integrációról!

 Az első és legfontosabb dolog, amit senki nem akart meghallani az integrációval kapcsolatban, hogy nem mi nem akarjuk befogadni a kisebbséget, hanem ők nem akarnak beilleszkedni (tisztelet a kivételnek, mert bizony vannak köztük is jó példák), de a legtöbben sem változni, sem viselkedni nem akarnak. Ennek legjobb példája a folyamatos erőszak, a lopások, a trágár beszéd és mentalitás, amit a gyerekeink nap, mint nap tapasztalnak! Az igazgatónk mindenkiért felelősséget vállalt. De sajnos a gyermekeinknek magukat kell megvédeniük, mivel a tanáraik sem tudnak-mernek minden esetben kiállni mellettük. Ami valamilyen szinten érthető is, nincs háttéri segítség, ami őket védené, de ha van is, ki meri megkockáztatni, hogy panaszt tesz valamelyik gyerek ellen, a szülőket kérdőre vonják, netán még a segélyét és más juttatását megvonják, a pedagógust utána ki védi meg a megtorlástól?!

 A felsősöknél olyasmi a hangulat, mint egy jól képzett katonaságnál. Füttyszóra sorakoznak, a tantermeket zárják. A fiúknál a mellékhelyiségek előtt őrség van, tanári őrség, és csak egyesével lehet bemenni. Az udvaron a nagyobbak zaklatják a kisebbeket,a lányokat fogdossák, kellemetlen helyzetbe hozzák! A lányok nem mernek a wc-re elmenni, mert nem csak a fiúk zaklatják őket, hanem a lányok egy csoportja is bántalmazza őket, reggel 8-tól akár délután 3-ig is, így kibírni a tanítást nem kellemes dolog és egészségügyileg sem normális! Természetesen erről sem tud senki a tanárok közül. 

 Alsóban is feszült a viszony az udvaron, kevesen merik felvállalni a konfliktusokat, viszont sokakat fenyegettek meg gyerektársaik az iskolában, az iskola előtt egyaránt. Van olyan osztály, ahol azt a stratégiát találták ki a gyerekek, hogy a fiúk körben állva vigyázzák a lányokat, a tanítók jó tanácsa ne nézzetek a szemükbe, járjatok, szemlesütve ne kerüljetek konfliktusba! ( A saját országunkban, városunkban, iskolánkban járjunk szemlesütve, mert nincs, aki megfékezze a kisebbséget!!!!!!!!!) Van olyan alsós, aki késsel jár iskolába és miután a szülők ezt szóvá tették a tanítóknak, a válasz: nem tudnak vele mit kezdeni rossz családból jött, problémás gyerek, meddig van a türelmi idő?? Míg valakit hasba nem szúr, vagy el nem vágja a torkát? Akkor történni fog valami?

 A testvérek problémája sem oldódott meg, "bár ez csak logisztika" a polgármesterünk szerint. Csak néhány példa: félévi szülői értekezlet, rohanni egyik épületből a másikba, hisz nem mindenki teheti meg, hogy autóval járjon, de legalább, összehangolták volna, hogy nem egyazon héten zajlik ez le a két épületben! Aztán jött a farsang, ahol a negyedikeseket nap, mint nap hordták a szülők a bálokra, egyik és másik épületbe is! Egy hét szabadságot vettek ki a legtöbben, mert másképp nem tudták volna megoldani!

 Most lássuk a tényeket:

 Ígéretek:

 Tessely Zoltán polgármester kérésére (mivel fontos a szülők véleménye) a szülői munkaközösség összeült, hogy levélben írják meg elvárásaikat az iskolával szemben, ezen a tanácskozáson tanárok és tanítók is részt vettek (akik egyben szülők is), mivel ők testközelből is látják a problémákat! Az SzM írásos garanciát kért az adott feladatokra és annak felelősére, hogy később lehessen egyeztetni a megvalósulás folyamatáról!

 Kezdjük azzal, ami megvalósult:

 Felújították az iskola tornacsarnokát!

 A csend szoba: meg van, létezik, az ének terem melletti helységet nevezték ki annak, azt azért nem hisszük, hogy egy pedagógusnak az a dolga, hogy ott ül egész nap és várja a rendetlenkedőket!

 A kettes iskola szigetelése a tető megjavítása a beázás ellen: hát erre már nem jutott pénz !!!

 Parkolók létesítése az egyes iskola környékén: ha azt a területet annak nevezzük, ami le lett szórva sóderrel, megvalósult! A hely kapacitása nem túl nagy. DE! A közlekedés és parkolási lehetőség katasztrofális, folyamatosak a szabálytalanságok a veszélyes helyzetek, az autósok nem tőrödnek a gyalogosokkal, a gyerekekkel, semmivel!

 Fakultáció és tehetséggondozás, szép és fellengzős szavak,és azok is maradtak!

A fakultáció aratta az első osztatlan sikertelenséget. A gyerekek zöme nem oda járt, ahova szeretett volna, mondván "ez nem kívánságműsor”, oda mész, ahova beosztottunk. Annak ellenére, hogy mindenki hallgat, az sem igaz, hogy mindenkinek jó ez így!

 Pedellus: valószínűleg, nem találtak önként jelentkezőt erre az állásra (ezt már ott azonnal megmondtuk, nem lesz, aki elvállalja, hacsak nem maga a cigányvajda!), bár azt sem gondolnánk, hogy kerestek egyáltalán, pedig ez volt az első érv a kisebbség befogadására, amely településekre ellátogattak, ott működik, akkor itt is fog, az első lépés az integrációhoz!!!

 Kamera rendszer gyermekeink védelme érdekében, az első és legfontosabb, amit a szülők szerettek volna. Az igazgató, úgy tájékoztatott bennünket, na, ez az a dolog, amire a pénz is meg van!!! Hát nem sikerült bekamerázni az iskolát, csak azokat a termeket ahol az interaktív táblák vannak, de mi nem a táblák védelmét kértük, hanem a gyerekeinkét!!!!!!

 Iskolarendőr az intézmény, mint olyan létezik, de ezt vajon tudják-e a gyerekek, hogy lenne kitől segítséget kérjenek?!Tavaly a bejáratnál volt egy plakát névvel és telefonszámmal, idénre eltünt!

 A pedagógusok felvetették, hogy szükség lenne egy iskola pszichológusra(ez is belekerült a kérések sorába),főleg az integráció létrejöttét követően! Néhány éve volt, az álláshely még mindig meg van, de betöltetlen!

 Szeretnénk felhívni ezen hiányosságokra és tarthatatlan állapotokra, aminek a gyermekeink ki vannak téve: Bárányos József iskolaigazgató,  Tessely Zoltán polgármester és Sulyokné Guba Judit humán-erőforrás bizottsági elnök figyelmét!

 Felszólítjuk őket, hogy pótolják a hiányosságokat, mivel mindezekre igéretet kaptunk!!!! Ezek voltak a feltételei, hogy a szülők hozzájárultak az integrációhoz!!!!

Azonnali intézkedést kérünk.   

 DE MINDENEK ELŐTT A LEGFONTOSABB, A GYERMEKEINK TESTI- LELKI- VÉDELME, AMIVEL PILLANATNYILAG SENKI NEM FOGLALKOZIK, PEDIG EZ LENNE A LEGFONTOSABB MINDEN GYERMEK ÉS SZÜLŐ SZÁMÁRA, ÉS NE FELEDJÜK, HOGY BÁRÁNYOS JÓZSEF SZÁJÁBÓL HANGZOTT EL: MINDEN GYEREKÉRT EGYENKÉNT FELELŐSSÉGET VÁLLALOK!!!!!!!!!!!!!!!!

 A SZÜLŐI FÓRUM" 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ki az a Szülői Fórum? Mármint kik tartoznak bele?
Szörnyű,és igazságtalan!Ezek a tények egy irányba mutatnak,radikális változás kell.A magyar politikai palettán csak egy párt van aki ezt a helyzetet kellő szigorral tudná kezelni az,hogy melyik azt gondolom mindenki sejti,de mivel ez egy civil kezdeményezés nem óhajtok politikai előnyt kovácsolni a sajnálatos nyomorunkból
Sajnos ez van, ezt kell szeretni. A túl sok neveletlen, többnyire roma származású gyerekről azért nem a polgi, vagy az igazgató tehet. Amíg nem lesz vér abban a bizonyosban, és csak a szánk jár, de megvédeni nem merjük saját gyerekeinket, addig csak tűrni van jogunk. A pedagógustól pedig ne várjunk segítséget, egyedül van, sem a vezetésétől, sem a polgármesteri hivataltól, sem a szülőktől nem kap segítséget, hülye lenne vásárra vinni a bőrét HELYETTÜNK!!!!! Azt írtam az elején, hogy szégyen, igen, a mi szégyenünk. Amíg nem nyílik fel a szemünk, külön tisztelettel említeném liberális szemléletű polgártársainkat, addig próbáljunk meg belenézni a tükörbe, nem szemlesütve... és a gyermekeink szemébe is...na, az lesz az igazán kemény dió.
@korex: valószínűleg azon gyermekek szülei, akik jelen helyzetbe kerültek!
@Aladdin: az integrációt ők akarták, nem a szülők, és a tiltakozások ellenére is véghez vitték,amit kigondoltak. Egyébként azt gondolom, ha az én gyerekemet érné atrocitás biztosan megvédeném és sokan vannak ezzel még így!
@csak egy bicskei: Köszi. Azt hittem van valami hivatalos szervezet vagy mittoménmi....
Komoly elhatározás kell és az elhatározást határozott lépések kell,hogy kövessék.Szervezzünk meg egy tiltakozó megmozdulást, mennyünk be az igazgatóhoz és személyesen vonjuk felelősségre,de ne egyszer hanem minden nap addig amíg nem lesz rend.Mit képzel ez a Bárányos magáról,hogy meri kockára tenni gyermekeink testi és mentális épségét?
süti beállítások módosítása