Luxuslakás a képviselőknek

Címkék: országgyűlés

2012.03.21. 08:45

 Medencés-szaunás luxusapartmant vagy szállodai luxuslakosztályt is bérelhetnek maguknak a jövőben a fővárosban a vidéki képviselők, ha a parlament elfogadja a lakhatási támogatást hatvan százalékkal növelő kormánypárti előterjesztést.

 
Havi 187 ezer forintot költhetnének budapesti lakás vagy szállodai szoba bérlésére azok a képviselők, akiknek a fővárosban nincs saját tulajdonú ingatlanuk, írja a Blikk. A lap értesülései szerint már elkészült az a kormánypárti tervezet, amely több mint hatvan százalékkal megemelné a lakhatási támogatás összegét.
 
A lap által megkérdezett ingatlanpiaci szakember, Rutai Gábor elmondása szerint havi 187 ezer forintból akár 120 négyzetméteres belvárosi lakást vagy lakóparki luxusingatlant is bérelhetnek, utóbbi esetén medencével, szaunával, jakuzzival.
 
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a képviselői illetményről szóló javaslatában 35-50 négyzetméterben kívánta korlátozni a képviselőknek járó ingatlanok méretét. A korlátozás azonban betarthatatlannak tűnik, már csak azért is, mert az Országgyűlés Hivatala jelenleg 37, ötven négyzetméteresnél többnyire nagyobb lakást birtokol, költségvetésében pedig nincsen pénz új, kisebb lakások vásárlására.
 
Azaz, lehetőségként a bérlés vagy a szállodai szoba kivétele marad csak meg. Mivel a legtöbb képviselőnek jellemzően csak heti egy napot kell a városban töltenie, hotelszobára napi 47 ezer forint is juthat, ennyi pénzből akár luxuslakosztályt is bérelhetnek.
 
Index

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása