Tessely "Városfejlesztő" Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármestere még "továbbfejleszti" Bicskét. Orvosi ügyeletünket biztosító orvosaink  ezidáig  Bicske, Mány, Csabdi, Vasztély, Óbarok, Nagyegyháza, Újbarok és Szár kb. 18 ezres lakosságát látták el az orvostudományt igénylő  bajban.

8 helyett 13 település tartozik nemsokára az bicskei orvosi ügyelethez, melynek munkatársai ezidáig is leterheltek voltak.  A teljes népesség közel 26 ezer fő az eddig sem kevés 18 ezer helyett egy(etlen) ügyeletes orvosra! Ilyen az, amikor (egy különben kiváló) földrajz tanár polgármesterként orvosi ügyeletet kezd szervezni...  

Mert Nagyszerű Zoltán továbblépett, eztán Felcsút, Alcsútdoboz. Vértesacsa, Tabajd és Vál lakosságának orvosi ügyeleti ellátása is a Bicskéről történik.

Az pedig felteszi az i-re a pontot, hogy az ügyeleti terület két Bicskétől legtávolabbi községe kb. 20-20 km. Válon élnek az összes bicskei ügyelethez tartozó faluban a legtöbben, a lélekszám: 2510. A második legtávolabbi falu Vértesacsa és lélekszáma is közel második legnagyobb: 1717. Bicske után valószínűleg éppen a két legtávolabbi és legtöbbek által lakott faluból fogják hívni a bicskei orvost és Felcsútról is hiszen 1789 fő él ott és Száron sem sokkal kevesebb: 1680 lélek.  

Eddig Szár volt a legtávolabbi falu: 11 km. A csekély értelem mindent növelt: területet, távolságot, lakosságot csak éppen az ügyelet kapacitását nem.     

A Bicskei Mentőállomás dolgozói minden nap erejükön felül teljesítenek, vagyis ha az orvos Szárra tart és közben Válba hívják, akkor a mentőkre hárul a feladat, akik azt a saját leterheltségük mellett nehezen fogják tudni teljesíteni.

Nemcsak az orvosi és mentői hivatásban dolgozókat terheli a buta döntés, hanem  mi ellátásunkat teszi kockára Tessely Zoltán polgármester. Nemcsak azokét, akik a jelenlegi 8 településen élnek, hanem az új illetékességi terület, a 13 falu lakójának is csökkenti esélyeit.    

Tessely kampány-lózungjainak egyikében sem merte volna szerepeltetni programként ezt a kelekótya tánclépést a tervek között. Pénzhiány húzódhat a háttérben, de egy országgyűlési képviselőnek választott polgármestert azért tartunk, hogy a lakosság érdekeit tartsa szem előtt és tisztségének minden érdekérvényesítő képességét latba vetve tegyen a jóért. Most sem sikerült.

A kibővített ellátási területtel egy időben arról kellene gondoskodni, hogy Bicskén legalább két ügyeletes orvos dolgozzon és lehetőleg a bővítés terhe ne a mi háziorvosaink nyakába szakadjon.              

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos megint nem gondolkodik! Alig van már mentő,ha az orvos Válba van több helyen, a mentő Fehérváron a másik pl; Száron Bicskén sürgös eset van, majd Polgármester Úr saját kocsiján viszi a beteget Fehérvára!De azt se értem ,hogy a többi képviselő se tud gondolkodni. ez a hét vicce!!!!!!!!!!
"Hulljon" aki nem bírja kivárni a dokit??? Remek!
Na,itt minden van,csak nem a lakosság érdeke.....főleg nem a beteg lakosságé....
süti beállítások módosítása