Tizennyolc fűzfacsemeténket a Batthyány utca szélétől tizenkét méterre, tizenkét méteres sortávolságban, a Kisfaludy utca felől  haladva  ültette el ma negyven bicskei parképítő lokálpatrióta, köztük sok gyermek a csapadékos időjárás ellenére.  A Bicskei Szó ezzel  a kedves hírével kíván minden kedves olvasójának kellemes húsvéti ünnepeket.   

A legközelebbi faültetésen szívesen látjuk Tessely Zoltán polgármestert is, ahogyan ma több képviselőtársa is segítette a munkát.

Az ültetést az energikus Kalmár László kertész vezette, a civil csapat fontos támogatója. A fákat pedig Bálint Imre karói támogatják.    

Hegedűs Imre igen gazdag húslevest főzött bográcsban, kiváló fűszerezéssel. Először a város kemencéjének helyén álltunk az uszoda és a nádas között. Amikor rájött az eső, jobbnak láttuk Nagy György uszodavezető engedélyével a létesítmény szabadtéri, de fedett kerékpár tárolója alá áthelyezni mindent.

Aztán indultunk ültetni. 

A fűzfák sora az út hajlását követve áll, az eső nekik is jót tesz és a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. munkatársai által napokban elvetett fűmagnak is.

Bourgla Amira, Hit Gyülekezete Bicske, Egerszegi Lászlóné, Bourgla Marcell, Bourgla Leila, Sabján Patrícia, Szűk Tamás emlékére, Tóth Levente Zalán, Lődy Dóra és Lődy Dalma, Bourgla Yousra, Ladányi Donát, Ladányi Blanka, Bourgla Fatima, Izing Máté, Szattelberger Gréta, Szattelberger Barnabás nevében kaptunk egy-egy facsemetét, a bicskei képviselő-testület Fidesz- MPSZ frakciója két darabot ültetett.

A következő faültetés várhatóan április közepén vagy annak második felében várható, lapunk folyamatosan tájékoztatja a szebb Bicskéért tenni akaró helyi erőket.  

Hozzátesszük, amit eddig nem tudtunk, hogy Vitai Balázs és barátai tavaly több csemetét ültettek el a Batthyányról az uszodához bevezető új út mentén - ugyanezzel a jó szándékkal.    

 És ha már itt tartunk, hogy mit nem felejtünk, akkor az ültetés után elfogyasztott kettő kis kupica házi vegyes tiszta gyümölcspálinka sem lesz elfelejtve, amiben szilva volt legjobban érezhető: a fák és mi egészségünkre. Pontosabban:  "Az életre!"     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása