A Fejér Megyei Hírlap a megye kastélyait járja körbe, ez a cikkük Bicske legmeghatározóbb építészeti örökségéről szól. Minap baráti beszélgetésbe kezdtünk Vásárhelyi János igazgató úrral. Mesélem örömmel, mi készül a Káposztásban civil helyi erők jóvoltából, vehet ő is fát a Bicske Szíve parkba. János nevetve igazított helyre, hogy a Bicskei Szíve park II. a Káposztás, mert Bicske Szíve már réges-régen a a kastélypark. Rendben János - mondtam mélyen elgondolkodva - legyen igazad nekem is, neked is.  Szerintem a Bicskei szív bal pitvara a kastélypark, jobb pitvara a Káposztásban készülő pihenő park. Egyik bicskei szívkamra a Kossuth tér, másik a Hősök tere. Kicsit ugyan érdekes a bicskei szívalakulat, a kardiológia sem erősségem, mert a két kamra nem egymás mellett van, hanem egymás alatt, de ez legyen a legnagyobb gondunk. Jánossal pedig kiegyeztünk a bicskei szív anatómiájáról, egymás tenyerébe csapva  jóízű nevetéssel.  

  Részletek....             

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arról még sehol nem találtam írást, hogy a kastéllyal szemben található lakóház volt egykor a Batthyány család magán kápolnája. A kápolnát a kastély udvarából a föld alatt lehetett megközelíteni. A kápolna boltíves helyisége még ma is eredeti állapotában van, igaz már nem sokáig, mert költség csökkentés miatt átalakításra kerül. A ház kb. 70 éve került a család tulajdonába.
süti beállítások módosítása