Talpalatnyi zöld - Ültess fát!

Címkék: park bicske szíve

2012.04.17. 09:33

Jó hírünk van: holnaptól, szerdától rendelhető fa április 21-én szombaton 14 órára! - MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK

 

"Ültess fát! Hogyha mást nem, lombot ád.

Árnyékában megpihenhetsz, gondot ő visel reád.

Jó tavasszal nyit virágot, messze érzed illatát
 
Kis madárka száll reája, ingyen hallgatod szavát.
 
Ültess fát!"                                          JÓKAI MÓR
 
 
 
Többen is kérdezték a Bicskei Szót, mikor lehet fát rendelni, mikor lesz  következő faültetés. Örömmel jelezzük, hogy szombaton ültetünk fát, a Föld Napja előtti napon, Bicske város vezetésével egyeztetve, az önkormányzati tulajdonban álló 4,2 belvárosi hektár szebbé tétele érdekében.   
 
Ültetésünk pontos időpontját még nem tudjuk e munkanapnak számító szombaton, de amint kiderül azt is megírjuk. Valószínűsítjük a kora délutánt azért, hogy az aznap is dolgozó civilek el tudjanak jönni. 
 
Lényeg, hogy a Bicske Szíve parkot három oldalról fűzfákkal vesszük körbe. Szombaton folytatjuk onnan, ahol a 18. fát elültettük első akciónk alkalmával. Ültetünk a Batthyány utca mentén, majd erről az utcáról a Bicskei Tanuszoda felé bevezető új építésű út mellett plántálunk csemetét végig. Ha pedig itt végeztünk, átmegyünk a Kisfaludy utcába. Onnan vezet a murvázott széles barázda az uszodáig. E gyalogút házak felőli oldalán folytatjuk az ültetést, a Kiskúti ér Káposztás felőli partján. 
 
A fűzfacsemeték április 18-tól, szerdától megrendelhetők a Kisfaludy utcai faiskolában, mely cég a parképítésünk kiváló támogatója.       
  
 
Izing 
 
 
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása