Eredjetek meg!

Címkék: föld napja park fák bicske szíve

2012.04.22. 11:10

 Tegnap délután négy óra  tájban végződött a parképítő munka a Káposztásban, ahol civilek és Bicske város intézményeinek adománya révén több tucat csemetét ültettünk el a városgazdák (GESZ) és a tűzoltók segítségével. Ezt a filmet a civil kezdeményezéshez csatlakozó Szili József készítette telefonjával.  

Ehhez tartozik az "új iskola" hat darab fája, a suli Kisfaludy utcai frontján öt fát ültettek el a Föld napja alkalmából. A buszmegállóhoz kettő csemete került helyére, a Prohászka utcán öt csemetét helyeztek el, az óvodáknál kettőt, a Családok parkjában a malom mögött ötöt, a gimi udvarán egyet ültettek - ezt a Föld Napja alkalmából. 
 
A Bicske Szíve Parkban a Kisfaludy utcáról a az uszodához bevezető murvás ösvény mentén tizenhárom fűzfa megeredésében bízunk, amiket többek között a Szent László Iskola diákjai ültetettek el - később mindent részletesen felsorolunk. Batthyány utcán plusz három fa, amivel az ott kezdett első sort fejeztük be a Nagy Károlyig, ami mentén öt oszlopos juharfa áll, plusz a civilek adományából húsz darab csemete az uszoda homlokzatával szemben, a parkoló hosszanti élével párhuzamban az ér medre mentén. A többit az uszoda telkének kerítésével párhuzamban helyzetük el. A városgazdák teherautója minden üreg mellé odaállt, trágyát helyeztek az aljára, az ültető családok, közösségek pedig rátettek vagy tíz centi talajt a tárgyára, aztán beállították a földgomolyos csemetét.  A Káposztás területének négyzete ezzel - a Kisfaludy utcai front kivételével -, három oldalról van körülvéve fákkal. A civilek mindannyian egyetértenek abban (Voltaire Candide című művében is leírt gondolattal), hogy mindenkinek elsősorban helyi szinten van feladata a saját közösségében, és onnan kaphatja vissza mindazt, ami őt is segíti, építi.   
 
Ildikónak már nem jutott facsemete a héten, amit ajándékozni szeretett volna. De nem kesergett. Zsófival, a kislánnyal érkezett a helyszínre, tíz darab petúniával és gyalogsági ásóval... A tíz petúniát elültették, az uszodától kannát kaptak, vízért kétszer fordultak a locsoláshoz. És ezzel nagyjából egy időben lett egyértelműen tavaszi jó idő aznapra és reméljük, nemcsak aznapra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása