Hegyi György és Hajós András: Írjunk dalt! című, az egész családnak szóló mulatságos fellépése augusztus 26-án 15 órakor lesz Csabdin, a Tündérvölgyben, a Romtemplomnál, (amit mi gyerekkorunkban mindent nagyon jól tudó édesapáink  után "Törökhagyományként" emlegettünk, "De nem azért ám kisfiam, mert ez török templom volt, vagy a törökök hagyománya lenne, hanem azért - és most figyelj, mert most mondom el utoljára és köpd már ki azt a szotyolát -, hanem azért, Törökhagyomány a neve, mert itt szép nagy magyar, rendes keresztény templom volt, amiből ennyit, csak egy falat hagytak meg a törökök. Lerombolták. Érted már?

- És ezt az egy falat akkor miért hagyták meg? Miért nem döntötték le?

Talán hogy hogy a mi kevdelt biciklis magánúticélunk legyen tavaszi szünettől télig Bicskéről általános iskolás korunkban ez az erdőszéli, hegyoldalban álló templomrom. Ahol például békén voltunk hagyva és ahol mégse otthon voltunk, mégcsak nem is Bicskén. )

Zárójel bezárva.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Andrist valaki tanítsa már meg zenélni ,ha már ez a hobbija.
süti beállítások módosítása